




"A napraforgóméz nem csupán önmagában, csemegeként történő fogyasztásra alkalmas, hanem tea ízesítésére és sütésre-főzésre egyaránt felhasználható. Ez a fajta méztípus különösen ajánlott például a mézeskalács sütéséhez, hiszen kesernyés-savanykás ízével különleges aromát ad a süteményeknek, továbbá igen erős aranysárga színétől csodálatosan szép árnyalata lesz a tésztából kivágott mézeskalács figuráknak. Húsok pácolásához, sütéséhez is remekül felhasználható, továbbá saláták készítése során is alkalmazható a napraforgóméz, hiszen igen kellemes, különleges ízt képes kölcsönözni az ételeknek, az aromákat pedig sokkal intenzívebbé varázsolja."
Forrás:





Persze, lehet nagyon finom belőle,de én más mézből is szeretem a mézeskalácsot :)
Méhész barátunk lévén sokfélét kipróbáltam már, és többek között a napraforgó is nagyon ízlett.
Azért minden -bármilyen mézből készült sütinél- nagyon oda kell figyelni a kívánt színre, mert a méztől a tészta gyorsan "kap"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!