Milyen ételek vannak, amik kiadósak, egy óra alatt kész vannak és nagy adagot lehet belőlük csinálni?
Tehát pl. 1-2 kg krumpliból, vagy egy csomag tésztából.
Az egy órát mindennel együtt értem, tehát a pucolás/hámozás és főzés/sütés együtt.





Krumpli: hajában fött krumpli fött kolozsvári szalonnával vagy fütölt tarjával, paprikáskrumpli, krumplifözelék sült/fött virslivel, sült krumpli tojással,
Tészta: fött tészta, túrósan, krumplisan, diósan, bolognai mártással, spenóttal, tojással, carbonara módra, tejfölösen-sajtosan





Két kiló krumpli meghámozása, feldarabolása maga fél óra.
Héjában megfőzni is kb 40 perc, mert hidegvízben kell feltenni, majd a forrástól számított min.20 percig kell főzni. A forró krumplit utána hámozni...ha a krumplistésztát úgy kezded, hogy paprikáskrumpli, akkor hagymapucolás, finomravágás, dinsztelés is beleszámít az időbe.
Ne várj csodát, hogy ekkora mennyiségből egy óra alatt tálalható kaja lesz. A tésztának is kell forralni vizet, a tésztát párpercig főzni kell, majd fedő alatt is kell puhítani, leszűrni... stb.
De, ha nem ragaszkodsz a pont egy árához, azontúl kb 20 perc múlva esetleg jó lesz a krumplistészta.
Ha a krumplitól eltekintünk, és csak a tésztát főzöd ki, azt sokkal hamarabb tálalhatod, valami rávalóval, ami adva van, nem igényel különösebb előkészítést.





Csak krumpli, vagy/és tészta az opció? Mert akkor krumplis tészta. :)
Ha más is szóba jöhet, akkor szinte bármi, ami nem igényel hosszú főzést-sütést.
Nagyon jó rakott ételek vannak, amiket csak össze kell dobni egy tepsibe, laktatóak és finomak. Rakott karfiol, rakott kel, stb. A darálthúst előtte párold meg. Rétegezd a hozzávalókat, rá sajt, tejföl, ki hogy szereti. Egy óra alatt megvan.





Köszi a lenullázást ... Minden nap főzök, nem vagyok kezdő, és tudom, hogy mennyi idő az előkészület, pucolás , darabolás stb, paprikáskrumplit max 2 főre lehet egy óra alatt összedobni, nem 2 kiló krumpliból, de hagyjuk.
Kizárt dolog, hogy az említett rakott ételeket valaki 1 óra alatt készre süsse. Tessék végiggondolni a részfolyamatokat, és a tálalás pillanatáig eltelt időt,
aztán újragondolni a választ, nem másokat azonnal
ledöngölni.
Ma lecsót készítettem két főre, friss alapanyagokból, na az megvolt kevesebb, mint egy óra alatt.
Nagyon nem mindegy, hogy mennyi alapanyagot kell előkészíteni, sütni/főzni, és hány főre .
Egy csomag tésztát hamar ki lehet főzni, az nem nagy kunszt, rászórni valami meglévő dolgot- sajtos-tejfölös tészta, túrós tészta, diós/mákos stb, de ezek szinte semmi előkészítést nem igényelnek.





'Kizárt dolog, hogy az említett rakott ételeket valaki 1 óra alatt készre süsse. Tessék végiggondolni a részfolyamatokat, és a tálalás pillanatáig eltelt időt,
aztán újragondolni a választ, nem másokat azonnal
ledöngölni.'
Ezzel rám céloztál. Csak jelzem, hogy nem pontoztam semerre sem. Se le, se fel.










főzz rizst. max 40 perc.
amellé bármit lehet, pl csirkehusi hamar megvan (olvasztani ha fagyóból van előbb kell) de só borssal is finom.





Nem állt szándékomban senkibe sem belekötni, csak a tapasztalatomat írtam le.Lehet, hogy lassú vagyok, bár nem erről vagyok ismert... :))
És továbbra is fenntartom, hogy egy tepsi rakott ételt egy óra alatt nem lehet készresütni.Szerintem.
Ezért kérlek ne haragudj rám, lehet, hogy eltérőek a főzési szokásaink.
Jó munkához idő kell, a rosszhoz meg még több :)) (nem én találtam ki )





A lepontozást illetően tett szavaimért tőled itt és most elnézést kérek.
Tudod nagyon rosszul tud esni, mert kizárt dolog, hogy az ember akkora hülyeséget írjon, hogy nullát érjen a válasza.
Remélem nincs harag .
üdv :)





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!