Tapasztalatlan vagyok a konyhaban, karacsonyra suti otlet?
Nem vagyok (meg) konyhatunder, csak nem reg kezdtem el fozocskezni, es csinaltam osszesen kb 5x sutit, de csak muffint meg hasonlo egyszerueket.
Szeretnek a csaladomra sutni valamit, amit keves penzbol ki lehet hozni, es nem tul bonyolult. Tudtok tippeket?
Közben rájöttem, hogy google a barátom :) Itt a recept:
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
10 dkg darált mandula
10 dkg vaníliás cukor a hintéshez
csokoládémáz (opcionális)
A tésztához való anyagokat összegyúrom, ceruza vastagságú, hosszúkás rudakat sodrok, kb 5 cm hosszúra vágom és kifliket formálok belőlük. 160 fokos sütőben egész világosra sütöm és forrón vaníliás cukorba forgatom. (a vaníliás cukor is itthon készül: 2 hosszában és keresztben félbevágott vanília rudat tárolok egy kristálycukorral tele edényben, 2-3 hét után intenzív vaníliás cukrom van, ami nem kristályvanilin, hanem természetes vaníliával készült)
Úgy is készíthető, hogy sütés után cukorba forgatás helyett a kiflivégeket csokoládémázba mártom.
Karacsonyi illetve unnepi sutemenyek mindig azok a fajtak, amik illatosabbak (jo fuszeresek) es tele vannak mindenfele csoda dologgal (magok, aszalt cuccok).
Suthetsz kuglofot, keszithetsz mezes sutit, nem nehez a beigli sem. Csinalhatsz flodni-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!