Zöldborsó levesbe a hagymát egybe kell bele tenni? :/
Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és eddig nem igazán főztem még.Az a kérdésem lenne hogy a hagymát egybe kell-e bele tenni a borsó levesbe? Mert írja a recept hogy meg kell dinsztelni de én úgy emlékszem anyukám levesére hogy a végén vette ki belőle az egész hagymát.2017. nov. 25. 09:57
11/12 anonim válasza:
Szerintem is abszolút ízlés meg szitu kérdése. Szoktam főzni tartalmasan, akkor dinsztelek alá hagymát, amikor üveges, akkor öntöm bele a fagyasztott zöldborsót, karikára vágott répákat, párolom a saját levében, és amikor elfőtte, akkor lisztezem, pirospaprikázom és engedem fel vízzel. Jól megrakom petrezselymes tojásgaluskával a végén, esetleg főzök bele egy kis csirkeaprólékot, szívet is. Tavasszal, nyár elején friss borsóból nem így csinálom, akkor csak a lébe teszek újhagymát a zöld szárával együtt, zsenge borsóhéj is pár darab, csokor petrezselyem a vége felé, minimális liszt és pirospaprika megy bele, a zsenge zöldségek friss ízét igyekszem kihozni. Ehhez kell egy tartalmasabb főétel, a téli levesemhez általában csak egy könnyű második fogást adok.
12/12 anonim válasza:
Ketfajta borsoleves letezik (persze ahany haz, annyi szokas ... nem erre gondoltam). Szoval az egyik fajta borsoleves olyan tiszta mint a husleves, csak borso van benne, a masik inkabb olyan ragu szeru.
Husleves tisztasaguba egeszbe fozd bele, ha viszont surubbet akarsz, akkor vagd aprora es dinszteld meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!