Ha tyukhuslevest csinaltok akkor a tyuknak milyen reszeit rakjatok bele a levesbe?
Attól függ, hogy milyen öreg a tyúk.
Ha nagyon öreg, akkor az egészet megfőzöm, és a nemesebb részeiből (comb, mell) pástétomot készítek, vagy a mellét leveszem, és ledarálva húsgombócként visszateszem a levesbe.
Ha fiatalabb, akkor csak az aprólékából (far-hát, nyak, láb, szárny) főzök levest, a többi részét pörköltnek vagy sültnek készítem el.
Hát, nagyanyám tudott nagyon jó tyúkhúslevest főzni. Még este levágta, alaposan megkopasztotta az óriási tyúkot, másnap reggel meg ötkor már odatette lassan főni. Délre készre is lett. Mindent beletett: a fejét a szemével meg az agyával együtt (a csőrét kivágta), a kaparókat, a zúzát, a szívet, még a tyúkban lévő tojáskezdeményeket is. Hú, de finom volt!
A máját meg szétkaparta és abból készített valami májgombócszerű levesbetétet a húslevesbe. A húst főtt zöldségekkel és krumplival meg tormával megettük, aztán jött a harmadik fogás.
Jaj, Mama, de szeretlek, kár, hogy már megbolondultál!
Óóh, miért írsz ilyet, hogy a mama megbolondult?Biztos, csak nagyon idős és már nem emlékszik tisztán mindenre.
De, ha megérjük, mi is így járunk ám...
Amúgy isteni finom húslevese lehetett, inkább kedveskedj neki valamivel.Az idősek mindennek tudnak örülni, pláne a kedves, jó szónak.
Mondd el neki, hogy emlegetted a levesét, és, hogy mennyi embernek tetszett. Biztos, hogy örömet fogsz szerezni neki.Ez csak a privát véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!