Zöldborsó levesbe a hagymát egybe kell bele tenni? :/
Anyukád jól csinálta. Egy kisebb egész hagymát tegyél csak bele, és ahogy ő tette, a végén kipecázod.
A zöldborsó leves legyen zöldborsóleves...
(azt a receptet meg dobd ki)
Lehet, hogy szembe megyek az egész világgal, de én a zöldborsó levesbe nem szoktam hagymát tenni.
A karikára vágott répákat (sárga, fehér) zsiradékon megpergetem egy kicsit, majd megszórom egy kevés liszttel és felengedem vízzel
Amikor felforr, beleteszem a zöldborsót és az apróra vágott petrezselymet, sózom és készre főzöm. Mielőtt elzárom előtte tojásgaluskát főzök bele.
Persze lehet 100 módon készíteni, hússal, aprólékkal, karajcsonttal, vagy ki hogyan tanulta otthon, de az igazi zöldborsóleves úgy készül, ahogy leírtam.
A zöldborsólevesbe nem szoktam hagymát tenni, de az apróra vágott és megdinsztelt variáció is jó, föleg ha a borsót is vele együtt párolod - így ugyanis sokkal intenzívebb lesz az íze. (Szóval nem kidobni való ez a recept sem).
De a legegyszerübb, ha kipróbálod így is, meg úgy is és utána azt készíted, ami neked jobban ízlett.
Ízlés kérdése, több féle módon készítheted.
De ha pontosan követni akarod a receptet, akkor apróra vágod, mivel egészben nem lehet hagymát dinsztelni. ( A kérdésedből erre nyilván magadtól is rájöttél.)
Mi zöldborsó levesbe nem szoktunk hagymát tenni. Amiben teszünk ( húslevesek, bableves, gulyás...) abba egészbe rakjuk. Egyrészt így "megússzuk" a sok olajat, amit a dinsztelésnél magába szívna a hagyma, másrészt tisztább lesz a leves leve, és nem mellékesen én speciel kifejezetten szeretem a főtt hagymát úgy enni, mint pld. a répa vagy egyéb zöldségdarabokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!