Hogyan kell bodzalét csinálni?
Ha hiszed,ha nem,pont tegnap este csináltam,és most azt iszogatom!:)
6dl víz
3/4 kg cukor
csipetnyi só
Ezt az elegyet felforralod.Ha kezd kihűlni,beleöntesz egy csomag,vagy doboz citrompótlót,teszel bele 6-7 bodzavirágot,és egy pár citromkarikát.Egy napig állni hagyod(én hűtőbe teszem),majd leszűröd,és már kész is!
:)
Bodzavirág üditő ital
Egy 5 literes üvegbe beleteszünk 80 dkg cukrot és 6-7 darab tenyérnyi bodzavirágot, amit előzőleg vastagabb levélbordáitól megszabadítottunk és hideg vízzel leöblítettünk. Hozzáadunk 2 db héjastól lekaríkázott, megmosott citromot és rászórunk 2 csomag citompótlót. Annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy az üveg tele legyen. Elkeverjük, hogy a cukor elolvadjon, majd az üveg száját egy tányérral letakarjuk és az egészet egy két napig állni hagyjuk. Azután leszűrjük, a levet üvegekbe töltjük, és szódavízzel higítva, vagy anélkül - jól lehűtve- fogyasztjuk.
Szia!
Én nagy mennyiségben szoktam csinálni, de a szám íze szerint, nem grammban mérve. Limonádét csinálok, cukor, víz, citromlé, és ebbe áztatom a bodzavirágot 2 napig. Aztán átszűröm. Nagyon finom lesz.
B@sszus!
Az első vagyok!
Most néztem át a dolgaimat!
6 LITER
Még egyszer elnézést!:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!