Különleges sütemény vagy torta recept karácsonyra?





Szia itt vannak a receptek:
Svéd mandulatorta
A tésztához kell 12 dkg őrölt mandula 12 dkg cukor 6 tojásfehérje 2 ek. barnacukor egy csipet só és egy ek. holland kakaópor.A tojások fehérjét elkezdjük felverni majd hozzáadjuk a cukrokat és keményre verjük. Óvatosan beleforgatjuk a többi alapanyagot is majd 180 fokon 25 percig sütjük a piskótát.A krémhez szükség van 6 tojássárgájára 10 dkg cukorra 150 ml habtejszinre és 1 ek. keményítőre.Ezeket egy lábosban kis lángon összeforraljuk és pci hűtés után belekeverünk 15 dkg vajat. Ezzel a krémmel betöltjük a tortát és a tetejét szeletelt pörkölt mandulával díszítjük.
Torta della nonna
Omlós tésztát gyúrunk 30 dkg lisztből 25 g cukorból 10 dkg vajból 1 tojásbol és tojássárgájából. Kettéosztjuk és hűtőben pihentetjük. A krémhez 5 tojássárgát 10 dkg cukorral kihabosítunk, hozzáadunk 5 dkg lisztet. 5 dl tejet egy lábasban felforralunk majd hőkiegyenlítéssel belekeverjük a tojásos masszát és sűrűre főzzük belekeverünk 5 dkg vajat 2 citrom levével és héjával. Kinyújtjuk a tésztánk egyik részét piteformába tesszük, ráöntjük a KIHŰLT főzött krémet és ráreszeljük a maradék tésztát. Megszórjuk 5 dkg fenyőmaggal.180 fokon 35-40 percig sütjük.
Opera szelet
6 tojásból 12 dkg cukorból 10 dkg liszt+8 dkg őrölt mandulából, valamint 0,5 csomag sütőporból hagyományos módon piskótát sütünk.170 fokon 10-12 perc kell neki.A krémhez felforralunk 2 dl tejet 10 dkg cukorral és 1 tk. őrölt kávéval. 1 csomag vaniliapudingport elkeverünk 1 dl presszókávéval és 2 tojássárgával.Besűrítjük vele a tejet. A kész krémet 15 dkg vajjal kihabositjuk. Majd megtöltjük vele a kihűlt 4 lapba vágott piskótát. A tetejét étcsokoládéval bevonjuk.:)





Én is ideértem : Írom a mézes-pudingos-meggyes süti receptjét.
Velence szelet
Tészta: 2 evőkanál keserű kakaóport, 2 evőkanál mézet, 2 egész tojást gőz felett melegíteni kezdünk, és hozzáadunk 20 deka cukrot, aminek elolvadásáig keverjük. (nem szabad főnie, csak melegednie )
30 deka lisztet egy kávéskanál szódabikarbónával összekeverünk és összegyúrjuk a masszával.
Háromfele osztjuk, és 3 lapot nyújtunk belőle. kb 38x25-ös
tepsi hátán egymás után megsütjük.
Ez a tepsi hátán, az eredeti recept, de , ha sütőparíron egy sütőlemezen sütjük, sokkal egyszerűbb.
Előre mondom, nem könnyű a mézestésztával bánni, de megéri :)Az egyik lapot törjük össze kiskörömnyi darabokra.
Krém: 2 vaníliás pudingot 1 van. cukorral és 6 deci tejjel
sűrűre főzünk. hagyjuk teljesen kihűlni.
20 deka porcukrot 25 deka vajjal /rámával habosra keverünk, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.Utána beleforgatunk egy üveg lecsöpögtetett magozott meggybefőttet (nettó kb 30 deka ), de, ha van fagyos meggy, azzal (kiengedve ) még finomabb.Hozzákeverjük az apróra tört tésztadarabokat is.
a tepsi alján levő egyik lapra töltjük egyenletes magasságban a krémet, óvatosan rátesszük a másik lapot.
Másnapig hagyjuk puhulni, majd bevonjuk a csokimázzal.
(ezt mindenki csinálja, a neki legjobban beválttal )
Éles késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.
Sokaknak átadtam már ezt a receptet, eddig mindenkinél nagy sikere volt.
Neked is sok sikert a karácsonyi készülődéshez:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!