Mit csináljak a fácán belsőséggel?
Figyelt kérdés
Vettem egy egész fácánt és most látom a csomagoláson, hogy belsőséggel együtt van. A madarat sütőben megsütöm, de nem tudom a többivel (nyak, zuza, máj stb.) mit csináljak? Valakinek valami bevált recepje? Köszi!2017. nov. 22. 18:39
2/6 anonim válasza:
Ha legközelebb csirkehúslevest főzöl tedd bele.
3/6 anonim válasza:
Inkább tyúkhúslevesbe tedd, mert sokáig fő.
A madarat meg alkatrészeiként süsd, ne egyben és bugyoláld be jó vastagon nyers, húsos Kolozsvári szalonnába, mert baromi száraz a hús és olyan lesz mint a csizmatalp.
Ezért is szoktak a fácánból inkább levest csinálni, annak tökéletes, az aprólékával együtt.
Aztán amikor a finom fácánleves megvan, akkor a főtt fácánhúst, sóval, borssal, füstölt szalonnával, sok fokhagymával, hozzáadott zsírral egy kicsit sütheted, hogy színt kapjon, de ne sokáig, mert hamar kiszárad.
4/6 A kérdező kommentje:
Kösziiii
2017. nov. 22. 19:40
6/6 anonim válasza:
Ha füstölt szalonnával csinálod (igen, a fácán megkívánja), akkor a sózással vigyázz, mert a szalonna is sós!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!