Milyen egyszerű süteménnyel próbálkozzak?
Ezt már többször készítettem, mindig sikeres. Könnyű elkészíteni, és nem sütős. Elronthatatlan.
Régi családi receptünk és egyik kedvencünk a Parfé szelet.
Diós-mézes kevert tészta az alap, rá egy finom egyszerűen elkészíthető krém, tetején csokimáz (én inkább olvasztott csoki csurgatással cirmozom meg).
Ha bővebben érdekel, szívesen leírom a receptet is.
#8.véletlenül rossz linket küldtem el.
[link] álom - YouTube
Kedves kérdező, kérésedre írom az ígért Parfé szelet receptjét.
Parfé szelet
Hozzávalók: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 evőkanál méz, 1 cs. sütőpor, 10 deka durvára vágott dió (nem darált ) ez a tészta része.
Krém: 5 evőkanál búzadara fél liter tejben teljesen megfőzve.25 deka vaj /ráma, 20 deka porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral kikeverve.
Menete: a 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral, a mézzel egy tálban jól kikeverjük (géppel, ha lehet mindent )Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a durvára vágott diót, átkeverjük, majd végül lazán beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
Kb 38x25-ös tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.Előmelegített sütőben kb 180 fokon, tűpróbáig sütjük. kb 25 perc a sütési ideje, de oda kell figyelni, mert a méz miatt könnyen barnulhat.Ha megsült tegyük jó nedves konyraruhára a tepsit, így biztosan nem ragad a tészta a papírhoz.
Jöhet a krém. a fél liter tejbe beleszórjuk az 5 evőkanál darát, majd teljesen sűrűre főzzük,(az edény falától váljon el ) nem baj ha kemény lesz, majd a gép elbánik vele :) A lényeg, hogy teljesen ki kell hűteni.
A vajat/margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd a kihűlt darával is alaposan eldolgozzuk.
Egy szép fehér , stabil krémet kapunk.
A kihűlt tészta tetején egyenletes vastagságban elkenjük.
Eredetileg erre jön a csokimáz, de én azzal hadilábon állok, ezért mást találtam ki.
3 ek cukor, 2 ek. kakaópor, 3 ek. lobogó forró víz, összefőzve folyósra, bele 2-3 deka vaj.
Ezzel a krém tetejét kanállal össze-vissza csurgatom, olyan pókhálósfélére.Nagyon dekoratív így is.
De lehet rá tortadarát, csokiforgácsot is szórni.
Plusz tipp: úgy is nagyon finom, ha mielőtt a krémet rákenjük, a tésztára kenünk nagyon vékonyan valami ízletes híg lekvárt. (barack, eper )
Vízbe mártott, (közben letörölt ) késsel szépen szeletelhető.
Hosszúnak tűnik így leírva, de sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnánk.
Nálunk nagy kedvenc, így szívből ajánlom Neked is.
Bármit is sütsz, sok sikert hozzá:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!