Ha a szárazbabot nem áztattam be előre, akkor mennyi idő alatt fő meg? Vagy inkább így ne is próbálkozzak vele?
Ha kuktába teszed és szerencséd van, akkor kb. 2,0 - 2,5 óra alatt megfő, de ez sem garantált.
Inkább találj ki a mai ebédre valami mást. Ha ideírod mi van otthon, segítünk a kitalálásban! :)))
Nagyon jó! Zöldborsó-leves.
Utána tojás-pörkölt nokedlivel, káposzta salátával vagy paradicsom-salátával. Csupa egészséges, és gyorsan, könnyen elkészíthető kaja!
Eredetileg egy nagyon tartalmas tejfölös-kolbászos bablevest terveztem, amiben van még zöldség, nokedli, kicsi fokhagymás rántás. A férjem ráadásul kenyérrel eszi ezt a levest, így csak palacsintát gondoltam utána. Így viszont a zöldborsó leves palacsintával nem elég. Legalábbis a férjemnek. Még szerencse, hogy tegnapról maradt pár sült csirkecomb. Én kibírok egy napot hús nélkül, bár egy lehet hogy nekem is jut.
Na mindenkinek jó főzést és jó étvágyat.
Fejedelmi kaja! Jó étvágyat hozzá!
(Majd estére áztasd be a babot, jó az holnap is!)
Ez a bab fajtájától függ, meg hogy hány éves.
Általában egyáltalán nem probléma, ha nincs beáztatva.
99%-ban másfél óra alatt lazán megfő!!!
Nem kell bedőlni az ilyen legendáknak, hogy hosszú órákig kell főzni. Az nagyon ritka eset.
Lassú tűzön kell főzni, másfél-két óra alatt mindenféle áztatás nélkül tökéletesen puhára fő.
Ha valakinél évekig áll a bab, és már ilyen paleontológiai lelet szerű, vagy a bab fajtája olyan brutálisan kemény, akkor lehet ennél több idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!