Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha a szárazbabot nem áztattam...

Ha a szárazbabot nem áztattam be előre, akkor mennyi idő alatt fő meg? Vagy inkább így ne is próbálkozzak vele?

Figyelt kérdés
2013. szept. 8. 09:58
1 2
 1/15 anonim válasza:
23%
szerintem ne próbáld meg.10-12 órát is kell áztatni.
2013. szept. 8. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Tudom, mindig egész éjszaka szoktam áztatni, csak tegnap este elfelejtettem bekészíteni.
2013. szept. 8. 10:04
 3/15 anonim ***** válasza:
0%

Ha kuktába teszed és szerencséd van, akkor kb. 2,0 - 2,5 óra alatt megfő, de ez sem garantált.


Inkább találj ki a mai ebédre valami mást. Ha ideírod mi van otthon, segítünk a kitalálásban! :)))

2013. szept. 8. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszi. Igazatok van, inkább nem kísérletezek. Most zöldborsó leves lesz helyette, a bablevest meg elkészítem jövő héten.
2013. szept. 8. 10:21
 5/15 anonim ***** válasza:
11%

Nagyon jó! Zöldborsó-leves.

Utána tojás-pörkölt nokedlivel, káposzta salátával vagy paradicsom-salátával. Csupa egészséges, és gyorsan, könnyen elkészíthető kaja!

2013. szept. 8. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 A kérdező kommentje:

Eredetileg egy nagyon tartalmas tejfölös-kolbászos bablevest terveztem, amiben van még zöldség, nokedli, kicsi fokhagymás rántás. A férjem ráadásul kenyérrel eszi ezt a levest, így csak palacsintát gondoltam utána. Így viszont a zöldborsó leves palacsintával nem elég. Legalábbis a férjemnek. Még szerencse, hogy tegnapról maradt pár sült csirkecomb. Én kibírok egy napot hús nélkül, bár egy lehet hogy nekem is jut.

Na mindenkinek jó főzést és jó étvágyat.

2013. szept. 8. 10:33
 7/15 anonim ***** válasza:

Fejedelmi kaja! Jó étvágyat hozzá!


(Majd estére áztasd be a babot, jó az holnap is!)

2013. szept. 8. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez a bab fajtájától függ, meg hogy hány éves.


Általában egyáltalán nem probléma, ha nincs beáztatva.

99%-ban másfél óra alatt lazán megfő!!!

Nem kell bedőlni az ilyen legendáknak, hogy hosszú órákig kell főzni. Az nagyon ritka eset.

Lassú tűzön kell főzni, másfél-két óra alatt mindenféle áztatás nélkül tökéletesen puhára fő.

Ha valakinél évekig áll a bab, és már ilyen paleontológiai lelet szerű, vagy a bab fajtája olyan brutálisan kemény, akkor lehet ennél több idő.

2013. szept. 8. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
Ha annyira áztatni akartad volna,elég lett volna,ha gyorsan egy kicsit beáztatod.Mondjuk 1órát. Szerintem ugyanúgy jó lett volna :)
2013. szept. 8. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
Meg főtt?
2021. szept. 18. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!