Szerintetek milyen ételekkel próbálkozzak?
Egyszerü,tészták,szószok krémlevesek
Rántott dolgok .húsok,sajtok
Tepsiben süthető húsok. csülök, csirkecomb ,szárny karaj,
Ne agodj mindenki elkezdi valahol. Ha most hibázol lehet ,hogy rossz érzés lesz ,de pár év mulva majd jó nevetés lesz belőle. Olyan nincs ,hogy valakinek mindig minden sikerül... SZURKOLOK::::
Rántott húst tudok,azzal nincs baj. Múltkor főztem spagettit is,mellé otthoni sajtos szószt,de azzal a párom nem lakik jól. Nagy zabagép. :D
Valami olyan kéne,ami finom,mégis laktat és viszonylag könnyen elkészíthető.
És anyukámhoz inkább nem fordulnák,mert nem tud jól főzni. :D
ha jó pörköltet megtanulsz főzni, sokféle ételt tudsz majd készíteni.
egy pasit pörkölttel, nokedlivel le lehet venni a lábáról...:)
én is egy jó alapszakácskönyvet ajánlok, ami mindig kéznél van, és mindenre ad választ. a Horváth Ilona nagyon jó választás lenne szerintem is.
lapozgatva is kedvet kap az ember, hogy kipróbáljon 1-1 jó receptet.
A-tól Z-ig mindenre kapsz választ. és jobb egy könyvvel
a konyhában boldogulni, mint pl lisztes kézzel a neten keresgélni:))
Ha az akaratod, megvan már, hogy főzni akarsz, akkor menni is fog.
jó pár kudarc is belefér az ember konyhai "pályafutásába",de feladni soha nem szabad.
a könyvben pl egy fejezet foglalkozik az elrontott ételek helyrehozásával is..:)
de legnagyobb mestered maga a gyakorlat lesz!!!
Nagyon finom, könnyű és laktató:
BMV (benne minden vacak) tészta:
0,5 kg Fodros tésztát főzd meg. Közben sűrített paradicsomot, egy nagy tejfölt, gombát, csemege kukoricát keverd össze. Rakj bele kakukkfüvet (ezt soha nem szoktam sajnálni, rakhatsz bele bőven), oregánót is rakhatsz bele. Szoktam még beletenni paradicsomot és répát, petrezselymet. Ízlés szerint. Én ma 3 db paradicsomot és 2 db répát tettem bele.
Önts egy tálba kevés olajat, 0,5 kg darált húst tegyél bele és pár percig főzd, kevergesd. Ezek után a tésztát, a húst és a tejfölös cuccot öntsd össze, keverd össze jól. Öntsd bele egy tepsibe, majd a tetejére tegyél reszelt sajtot. Kb 30 perc alatt készre sütöd. De a sajton úgyis látni fogod mikor lesz jó.
Másik:
Lisztbe keverj bele pirospaprikát, borsot és keverd össze. Ezzel panírozz be 3-4 db csirke combot. Tedd bele egy tepsibe. A maradék lisztes cuccot öntsd rá (de csak ha nem maradt túl sok). Erre önts rá egy nagy tejfölt, kend el rajta, hogy mindenhova jusson. Tegyél rá hagymakarikákat, majd szórd be az egészet reszelt sajttal. Be a sütőbe és kész is.
Amúgy én is ilyen vagyok. Amit el lehet elrontom, ezért is próbálkozok mindig könnyűekkel. Mondjuk ebben az is benne van, hogy mindig változtatok valamit a recepteken :P Az első tésztás recept is ilyen saját kutyulék, de nagyon finom! Hidd el ezeket nehéz elrontani. És próbálkozz bátran. :))
Egyetértek a 84%-os válaszolóval.
A pörköltből sok minden készíthető. Többször leírtuk a "tuti" receptet.
Tedd lélekkel, és kellő alázattal, sikerülni fog!!
Ha valami nem világos, kérdezz bátran, segítünk.
Mottó:"Nincs hülye kérdés, csak érdektelen főző!"
- tészták szósszal (tejszínes, sajtos, sonkás, túrós, mákos, grízes, diós,...)
- rántott dolgok(hús, zöldség)
- rakott krumpli, paprikás kr.
- rizses hús, rizses lecsó
- tejberizs, -gríz, rizskoch
- kész édes tészták, amiket csak forró vízben főzni kell
- raguk húsból, rizzsel, tésztával (általában egy kaptafára készül a legtöbb)
- főzelék
A legegyszerűbb és amit a párod imádni fog.
Fél kiló zsír,felolvasztod a tepsibe a sütőben,közben fogsz karajt,vagy tarját mindegy,mindakettő nagyon finom.Mondjuk vegyünk fél kilót,felszeleteled,olyan kisujjnyi vastagokra,jó bemustározod,majd bevegetázod,és borsozod,mind a két oldalukat a húsoknak.közben pucolj megy egy kiló hagymát karikázd vagy kockázd fel,ki-hogy szereti,és a tepsiben szépen oszlasd el a felolvasztott zsírban,majd rakd rájuk a hússzeleteket.a sütőt kapcsold fel 150-180 fokra,alul felül sütés.Durván vágjál fel ké-három gerezd fokhagymát,attól függ milyen nagyok a gerezdek,és karikázz fel két hagymát és ezeket szépen szórd rá a húsra,krumplira.Mikor berakod a sütőbe a tele tepsit,locsold át a zsírral,és miközben sütöd ezt ismételd meg párszor,és így elkerülöd hogy a hús kiszáradjon,vagy a krumpli megkeményedjen.Nyugodtan süsd,ne sajnáld az időt,a lényeg hogy jól átsüljön a hús,porhanyósra,és a krumpli is megpuhuljon.
Hidd el ha kész, az urad imába foglalja a neved,miután evett belőle.És ha már kicsit rutinosabb leszel,rájössz mennyire egyszerű kaja,kb 20-25 perc alatt össze lehet dobni,és már a sütőben is csücsül az ebéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!