Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételekkel kezdjem a...

Milyen ételekkel kezdjem a főzéstanulást?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, én szeretnék végre megtanulni főzni. Anyáékkal lakom, így eddig sosem voltam rákényszerülve, hogy főzzek, de most szeretnék én is megtanulni. Az alapdolgok mennek, tehát a krumplipüre, meg az egyszerűbb krumplis dolgok, de itt leakad a tudomány.

Milyen étellel kezdjem a főzéstanulást szerintetek?

2011. márc. 22. 13:58
 1/8 anonim ***** válasza:
zacskós levessel.
2011. márc. 22. 14:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Az interneten lehet nagyon jó recepteket talàlni, nem tudod elrontani.
2011. márc. 22. 14:06
 3/8 anonim ***** válasza:
levesekkel: habarás, rántás
2011. márc. 22. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Gondolom, tésztákat tudsz csinálni.

Próbálkozz levesekkel, húsleves, zöldségleves, krémlevesek...

Valamint főzelékekkel, az se nehéz.

Csinálj néhány pörköltet, az is egyszerű, csak rá kell érezni. Valamint különböző sült húsokat. Elsőre mehetnek olyanok, amikor telerakod a tepsit krumplival, és ráteszed a bepácolt hússzeleteket, az interneten találsz sokféle pácot, próbálkozni kell, melyik ízlik.

És ami még kényes kérdés: a rizsfőzés. Ezt mindenki máshogyan csinálja, érdemes többfélét kipróbálni, hogy melyik jó. Én pl. először megpirítok egy fej apró kockákra vágott hagymát, aztán megpirítom rajta kicsit a rizst, aztán 1.4szer annyi vizet ráöntök (tehát egy bögre rizshez kicsit kevesebb, mint másfél bögre vizet), só, felforralom, aztán leveszem kis lángra és ha már nem látom a vizet, lezárom a gázt és ráteszek egy konyharuhát a fedőre. Félórát jó, ha úgy áll.

De persze vannak egyszerűbb módszerek is, csak ez isteni finom. :)

Aztán gondold végig, ti mit szoktatok enni, az is jó, ha anyukád mellé beállsz és csak kuktáskodsz egy darabig. Így lesz némi gyakorlatod is, és közben ha ő olyan, akkor el tudja mondani, mit hogy csinál és miért.

2011. márc. 22. 14:09
 5/8 anonim ***** válasza:

én már tudok főzni, és anyára esküszöm, nekem ő tanította. Szerintem nem érdemes szakácskönyvvel szenvedni, meg netes receptekkel... anyuci kis praktikáinál, nincs is jobb a világon, hogy mivel lehet még ízletesebbé tenni stb... ezeket a könyvek nem írják;)

22L

2011. márc. 22. 14:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Engem sosem tanított úgy igazából senki, de kiskoromtól kezdve mindig ott lógtam a konyhába, akár anyu, akár a mamám főzött, és minden rám ragadt. Szerintem te is csináld ezt, mert azt, hogy vágod a húst, hogy aprítod a hagymát, hogy párolsz üvegesre, meg hasonlókat nem tudod receptből megtanulni. Aztán ha ezek az alapok megvannak, már bármit meg tudsz csinálni könyvből.
2011. márc. 22. 14:57
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is 21 éves korom körül kezdtem el főzni... :) Én úgy kezdtem, hogy kitaláltam, hogy mit szeretnék enni, vagy milyen hozzávalók legyenek benne, és kikerestem egy olyan receptet. Aztán lehet, hogy az odaírt fél óra helyett 2 óráig tartott megcsinálni az előkészületekkel együtt, de legalább isteni finom lett. Szóval szerintem mindig azt érdemes megcsinálni, amire éppen vágysz. Én mondjuk konkrétan szakácskönyveket lapoztam végig, csak 2 hónapja használom receptkeresésre a netet. Na meg olyan is volt, hogy csak magamtól találomra megfűszereztem a húst vagy bepácoltam, aztán kisütöttem. Mindig nagyon jól sikerült, nem tudom, valahogy nagyon bennem van ez a fűszerezés, hogy mi mennyire passzol, mennyi kell belőle stb. Ha te is szeretsz kísérletezgetni, tedd meg bátran.

Ezen az oldalon a részletes keresőbe beállíthatod a hozzávalókat is, ki is zárhatsz alapanyagokat, beállíthatod, hogy milyen árkategóriába tartozzon, mennyire legyen bonyolult, stb.: www.mindmegette.hu

2011. márc. 22. 16:51
 8/8 Nixi-Pixi válasza:
Az AFTERCHEF főzőiskolának vannak külön kezdőkre szakosodott estjei, ajánlom neked. Olcsó és könnyű ételek közül válogatjhatsz kedvedre
2011. jún. 9. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!