Vad húst hogy süssek?
Figyelt kérdés
Kaptam több kiló fagyott feltételezhetően szarvas húst ha mégsem vaddisznó.
Sütni akarom amit tudok hogy pácolni kell.. Milyen pácot javasoltok?
Vörösborral... Köretnek?
2017. nov. 19. 07:49
1/7 anonim válasza:
Azért jó lenne tudni, mégis milyen hús, melyik része az állatnak. Van, amit legjobb pecsenyének elkészíteni, van, ami inkább pörköltnek, tokánynak jó. Utóbbiakhoz fölösleges pácolni, viszont rá kell szánni az időt, hogy tisztességesen megpuhuljon. Ha sütéshez megfelelő darab, akkor felengedés után először is forrázd le, főleg, ha nem tudod, milyen nemű volt az állat. Hím állatok húsának lehet nagyon erős, jellegzetes íze-szaga, ezt a fagyasztás sem tünteti el. Nedves pácot készíts, ehhez vörösbor (harmonizáljon azzal, amit majd fogyasztasz mellé), zeller, fehér- és sárgarépa, apróra vágott hagyma kell, fűszernek mehet bele babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, esetleg szemes bors, egy-két szegfűszeg vagy szegfűbors. Csak annyit önts rá, ami ellepi, és max 1-2 napig tartsd így a hűtőben. Sütni a legjobb vaslábosban vagy lefedhető edényben a sütőben, alacsony hőfokon, kevés páclét aláöntve legalább 4-5 órát a hús méretétől függően. Ha nagyon nagy darab, inkább vágd több, 1-1,5 kilós részre, vagy számolj rá több időt. A vadhús száraz és tömör, érdemes megtűzdelni szalonnával, akár be is lehet burkolni baconnel, vagy sütés előtt bekenni zsiradékkal (én a vajat vagy szárnyaszsírt preferálom), és jól záródó edényt használni, időnként megfordítani vagy meglocsolgatni. Köretnek a szokásos a krumplilángos, hercegnőburgonya, nekem vasiként a dödölle a nyerő, de egy igazi, puha vadpecsenyéhez a legjobb a frissen sült kenyér.:-) Mindenképp adj mellé mártást (a maradék páclé pl. felhasználható mártásalapnak), és/vagy pikáns, inkább csatnijellegű, mint édes lekvárt, pl. áfonya, csipkebogyó, esetleg málna, fűszeres szilva, vegyes ribizli.
3/7 mobidick válasza:
Az 1. válasza olyan kitűnő volt, hogy átmentem magamnak, hiszen én is a Te "cipődben" járok! Nagyon jól leírt mindent! Köszönöm én is EGYES!
4/7 anonim válasza:
Csatlakozom a dícsérethez, néha hozzájutok vadhúshoz,Én is pont így csinálom, ahogy az első felvázolta.
Annyi különbséggel, hogy mi a vaddisznót nem esszük meg (nem írom le, miért... :/ )
5/7 A kérdező kommentje:
Bórba beáztatta a boróka bogyót utána kevés vízzel felforraltam fokhagyma vegeta almaborecet ételecet csinnyán fűszerek erőspaprika. Most hagytam kihülni addig enged a hús ma leforrázom és belerakom a páclébe amit felöntök vízzel, hogy ellepje. Ha rossz akkor ma délütán elrontom.
2017. nov. 21. 11:34
6/7 anonim válasza:
Ha ennyi ecetet tettél a páclébe, azt javaslom, ne önts alá sütéskor belőle, inkább tiszta vörösbort, esetleg húslevest (NE vegetából!) vagy egyszerűen vizet.
7/7 anonim válasza:
Valóban az ecettel csínján kell bánni, és vegeta felesleges a páclébe.Ha kevés lenne a páclé, inkább borral egészítsd ki, vagy valódi csont/húsból készült felöntőlével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!