Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem vagyok gyakorlott háziassz...

Nem vagyok gyakorlott háziasszony. Egyszerű sós és édes aprósüti receptet (kipróbáltat) szeretnék?

Figyelt kérdés
2017. nov. 19. 06:12
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

szerintem annyira mindegy, hogy én próbáltam-e ki, nosalty vagy valaki más, úgyse ismersz egyikünket se, és az se biztos, hogy attól, aki saját receptet ír ide, fogsz tudni kérdezni, mert lehet, hogy soha többet nem néz ide vissza


keress rá és válassz olyat, ami szimpatikus


[link]

2017. nov. 19. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Egy kedves ismerösömtöl kapott recept, nagyon finom, egyszerüen elkészíthetö, bármilyen formában sütheted (pogácsa, rudacska, söt akár ropiszerü vékonyra is lehet darabolni) és tényleg finom, ropogós lesz.

Ha 20 embernek lesz, akkor minimum 5-szörös mennyiséget készítsd.

A tésztát lehet nyersen fagyasztani is, meg akár nyersen, de feldarabolva is - így ha többet készítesz, akkor gyorsan tudsz utána még valamennyit sütni, ha túlságosan ízlik a vendégeknek.


Sós-sajtos-ropogós, ami sokáig eláll (Erikától)

30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír (keverve is lehet, fél margarin, kiegészítve 7-8 deka zsírral), 10 deka reszelt sajt bele a tésztába, meg egy kevés a tetejére.

Hat evőkanál hideg víz, egy ek. 10%-os ecet, egy teáskanál só, de ez ízlés szerint lehet egy kicsit több is.

A zsiradékot apróra vágva összemorzsáljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél órát pihentetjük, majd kb. egy centis vastagra kinyújtjuk.

Kb egy centis csíkokat vágunk derelyevágóval, amiket 4-5 centis darabokra vágunk.

Lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal/köménnyel/szezámmal.

Nem túl közel tesszük egymás mellé (sütőpapíros tepsibe), mert az ecettől szépen megnőnek.

Nagyon finom, sokáig ropogós marad, érdemes dupla adagban is elkészíteni.


Sok sikert hozzá!

2017. nov. 19. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Ezt már sokszor sütöttem, nem bonyolult és igen finom:


[link]

2017. nov. 19. 07:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

[link] - ezt sütöm hetente legalább egyszer, mert gyorsan megvan


[link] - ezt almával, barackkal, usw.

2017. nov. 19. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A “vajdasági sós” tényleg nagyon finom, mindig szétszednek utána a vendégeim :)
2017. nov. 19. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!