Nem vagyok gyakorlott háziasszony. Egyszerű sós és édes aprósüti receptet (kipróbáltat) szeretnék?
szerintem annyira mindegy, hogy én próbáltam-e ki, nosalty vagy valaki más, úgyse ismersz egyikünket se, és az se biztos, hogy attól, aki saját receptet ír ide, fogsz tudni kérdezni, mert lehet, hogy soha többet nem néz ide vissza
keress rá és válassz olyat, ami szimpatikus
Egy kedves ismerösömtöl kapott recept, nagyon finom, egyszerüen elkészíthetö, bármilyen formában sütheted (pogácsa, rudacska, söt akár ropiszerü vékonyra is lehet darabolni) és tényleg finom, ropogós lesz.
Ha 20 embernek lesz, akkor minimum 5-szörös mennyiséget készítsd.
A tésztát lehet nyersen fagyasztani is, meg akár nyersen, de feldarabolva is - így ha többet készítesz, akkor gyorsan tudsz utána még valamennyit sütni, ha túlságosan ízlik a vendégeknek.
Sós-sajtos-ropogós, ami sokáig eláll (Erikától)
30 deka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír (keverve is lehet, fél margarin, kiegészítve 7-8 deka zsírral), 10 deka reszelt sajt bele a tésztába, meg egy kevés a tetejére.
Hat evőkanál hideg víz, egy ek. 10%-os ecet, egy teáskanál só, de ez ízlés szerint lehet egy kicsit több is.
A zsiradékot apróra vágva összemorzsáljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Fél órát pihentetjük, majd kb. egy centis vastagra kinyújtjuk.
Kb egy centis csíkokat vágunk derelyevágóval, amiket 4-5 centis darabokra vágunk.
Lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszeltsajttal/köménnyel/szezámmal.
Nem túl közel tesszük egymás mellé (sütőpapíros tepsibe), mert az ecettől szépen megnőnek.
Nagyon finom, sokáig ropogós marad, érdemes dupla adagban is elkészíteni.
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!