Pörkölthöz sertéslapocka vagy sertéscomb a jobb választás?
Én a combból készültet jobban szeretem, és mindig sűrűbb a szaftja.
Ellenben a lapockából kêszült híg, akárhogy próbálom sűríteni.
A comb a kevésbé zsíros, ráadásul ha lapockát veszek, 1 kilóból 10-15 dkg simán a szemétbe megy, mire letisztítom.
A lapocka zsírosabb, a comb szárazabb, de keményebb textúrájú a húsa is. A zsírt le lehet szedni a lapockáról, és lényegesen finomabb, omlós - és sűrű szaftos - pörkölt készülhet belőle.
Ízlés dolga, hogy kinek melyik jön be, de azt vitatom az egyik kedves válaszíróval, hogy lapockából nem lehet sűrű szaftos pörköltet készíteni. Ebből a szempontból az, hogy a disznó első vagy hátsó sonkájából van kikanyarítva a hús teljesen lényegtelen.
A jó pörköltalap a lényeg, és a folyadék megfelelő
adagolása.
Nem vitaindítónak szánom, hanem a személyes tapasztalatomat írtam le.
Én komolyan nem értem mit vétett a 15:09-17:07-es válaszoló?
Mint bárki más, írt egy véleményt, amivel a kérdést megválaszolta.
Én is megírtam a magam válaszát, a magam szemszögéből, de senkit nem pontoztam le, ha más a véleménye.
Miért ez az igazságtalan "igazságosztás " ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!