Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sóban sült cékla balzsamos,...

Sóban sült cékla balzsamos, ecetes öntettel le írnátok a receptett?

Figyelt kérdés
Nem találom sehol ezt a receptett

2017. nov. 6. 17:40
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

sóban sült cékla mézes-balzsamecetes öntettel


Olíva olaj

Fejenként egy cékla


Vágunk egy nagyobb darab négyzet alakú alufóliát, akkorát, hogy a félbevágott céklát bele tudjuk csomagolni. A közepére vékony rétegben sót szórunk, erre rárakjuk a megmosott, félbevágott céklát, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk sóval. Becsomagoljuk és 1-1,5 órán keresztül 200 fokos sütőben megsütjük. Amikor már kellemes sült cékla illat terjeng a konyhában tűpróbát végzünk, ha puhára sült, akkor jó. Kicsomagoljuk, megvárjuk, amíg meg tudjuk fogni kézzel és gumikesztyűben meghámozzuk. Kockákra vágjuk.


Az öntet:

1 gerezd fokhagyma

60 ml balzsamecet

3 ek méz

fél citrom leve

180 ml olívaolaj

só ízlés szerint

frissen őrölt bors ízlés szerint


Az alapanyagokat összekeverjük, majd lehűtjük. A frissen megsült céklára locsolva tálaljuk

2021. márc. 10. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!