Sóban sült cékla balzsamos, ecetes öntettel le írnátok a receptett?
sóban sült cékla mézes-balzsamecetes öntettel
Só
Olíva olaj
Fejenként egy cékla
Vágunk egy nagyobb darab négyzet alakú alufóliát, akkorát, hogy a félbevágott céklát bele tudjuk csomagolni. A közepére vékony rétegben sót szórunk, erre rárakjuk a megmosott, félbevágott céklát, meglocsoljuk olívaolajjal és megszórjuk sóval. Becsomagoljuk és 1-1,5 órán keresztül 200 fokos sütőben megsütjük. Amikor már kellemes sült cékla illat terjeng a konyhában tűpróbát végzünk, ha puhára sült, akkor jó. Kicsomagoljuk, megvárjuk, amíg meg tudjuk fogni kézzel és gumikesztyűben meghámozzuk. Kockákra vágjuk.
Az öntet:
1 gerezd fokhagyma
60 ml balzsamecet
3 ek méz
fél citrom leve
180 ml olívaolaj
só ízlés szerint
frissen őrölt bors ízlés szerint
Az alapanyagokat összekeverjük, majd lehűtjük. A frissen megsült céklára locsolva tálaljuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!