Ehető-e a pasztinák levele? S ha igen, milyen ételt lehet belőle készíteni?
Önálló ételt nem tudsz belőle készíteni, de fűszerként használhatod, módjával.
Én a zellerzöldjét is háztartási cérnával összekötöm,majd, ha kifőtt az íze a levesekben, akkor kiveszem, kidobom.Ugyanigy lehet a paszternák levélzölddel is tenni.
Azért kérdezem, mert sok netes oldalon azt írják, hogy mérgező. Vagyis ha nem is halálosan mérgező, de valami hangasav miatt nem javallott enni.
Kíváncsi lettem volna, hogy ki mit tud róla...
Helyzet az, hogy szoktam én is tenni levesbe, de a leves ízén nem szoktam ezt észrevenni. Sőt, én (ahogy a zeller és a sárgarépa zöldjét, úgy) a pasztinák zöldjét is megeszem általában. A leveleket, a szárát meg csak megrágcsálom... Szerintem egyáltalán nem olyan intenzív az íze, hogy kellemetlen lenne, én szeretem az ilyesmit.
Volnának ötleteim, ételek, pl tésztaételek, amibe sok pasztinák levelet is felhasználnék....
Egyszerűen csak teljesen bizonytalan vagyok, hogy most akkor ehető tényleg, vagy nagyobb mennyiségben már mérgező volna?
Értitek a kérdésem/aggodalmam, ugye....? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!