Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon rossz szakács vagyok....

Nagyon rossz szakács vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Nagyon rossz szakács vagyok. Egy éve kezdtem sütni-főzni, mindent a recept szerint csinálok, nem hagyok ki hozzávalót, mégis az ételeim inkább "elmennek" mintsem nagyon jók lennének.

Legutóbb csináltam csirkés wrap-et, 1,5 órámba került mire minden kész lett és nagyon elszontyolodtam, amikor megkóstoltam. Nem volt rossz íze, de nem is volt egy királyi étel.

Nem mindig főzök, csak néha napján mikor az iskolából hazajövök hamar.

15/L


2017. szept. 30. 14:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hol találtad a receptet, de ha netről van, akkor egyáltalán nem biztos hogy te rontottad el, lehet hogy simán csak nem jött be. Keress olyan ételt, amit biztosan szeretsz, kérd meg anyukádat, hogy pontosan mondja el, ő hogyan készíti, és próbáld meg azt.
2017. szept. 30. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
88%

1. Ha még csak 1 éve kezdted, az még nagyon kevés idő ahhoz, hogy minden tökéletesen menjen. Ne izgulj, majd belejössz, csak gyakorolj!

2. 15 évesen még ne légy elkeseredve, nagyon fiatal vagy még. Majd menni fog az. Először az egyszerűbb kajákat kezd el csinálni, majd fokozatosan haladsz az egyre bonyolultabb felé, jó lesz az.

2017. szept. 30. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Attól még nem vagy rossz szakács, hogy nem sikerül minden. Mondjuk én nem tudom mi az a csirkés wrap, de rákerestem erre a szóra a neten és elég gyorséttermi kajának tűnik. Ne csodálkozz, hogy nem olyan íze van otthon, mert ilyen kajákba elég sok fűszer és ízfokozó megy bele, hogy olyan íze legyen amilyen. A főzéásbe meg bele fogsz jönni, 15 évesen én semmit sem tudtam megcsinálni, sőt kb. 19-20 évesen kezdtem el otthon kaját csinálni, de elsőnek még a sima fagyasztott pipiropogós kisütése sem ment. Így 5-6 év gyakorlás után azért már biztosabb vagyok a dolgomban, de így is van, hogy vmi nem sikerül. Vagy a saját hibámból, vagy az alapanyagok minősége miatt is lehet, pl. azért az nagyon nem mindegy, hogy bolti húsból csinálja-e a kaját vki vagy háziból
2017. szept. 30. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Ó ez ismerős! Közel 3szor annyit éltem már mint te ,családom szerint nagyon jól főzök.Viszont a netes receptek ... volt olyan hogy a kutya sem ette volna meg .De süteményt is készítettem a netről,ragacsos lapos lepény lett a piskóta. Inkább regi szakacskönyvből próbáld ,bár abban régi ételek vannak inkább de sokkal jobban le van írva .Aztán mikor már az megy ,lehet próbálni a "mai"kajával a főzést , sütést.
2017. szept. 30. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim válasza:
100%
Nekem az a véleményem hogy le a kalappal előtted!
2017. szept. 30. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és tanácsokat, nagyon aranyosak vagytok! :)
2017. szept. 30. 15:27
 7/14 Lazy Lover ***** válasza:
100%
szerintem a fűszerezéssel lesz a gond de kérj tanácsot anyukádtól vagy mamától ha él :)
2017. szept. 30. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
10%

Vedd meg Horváth Ilona szakácskönyvét. Abban az alapoktól kezdve minden benne van. Igaz, hogy nem divatosa kaják a receptjei, de jó, egészséges ételek. Amit ma egészségesnek hirdetnek, azok inkább csak reklámok, mint valóban egészségesek.

Ha csirkemellel kísérleteztél, akkor az lehetett a hiba. A legócskább hús, és a legnehezebb jó ételt főzni belőle.

2017. szept. 30. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
19%
Csirkemell a legócskább hús? WTF? Most mindjárt az jön, hogy a sertéshús egészséges és a levegőből épül be annyi koleszterin a zsírdisznók érfalába és hogy a magyar kaja mennyire jó, mert az öreganyáink is 90 évesen haltak meg, igaz,m hogy addig k.rvára szenvedtek a magas vérnyomástól és 40 éves koruktól vérnyomáscsökkentőt szedtek és milyen jó volt még 50 évig vegetálni...
2017. szept. 30. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ettől még ne menjen el a kedved a főzéstől :)

15-16 évesen az én kajáim se voltak a legjobbak csak inkább ehetőek,most 27 évesen már olyan jól belejöttem,hogy egy magazinban is megtalálható pár receptem :) Szóval a gyakorlás a titok és az idő :)

2017. szept. 30. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!