A magyar éttermek többsége miért a hozzávalókon és az ételeken spórol?
Komolyan mondom nem éri meg már étterembe menni.
Minek nyit valaki éttermet, ha utána a kaján spórolnak a legtöbbet?
Mikre értem:
~ sosincs friss hozzávaló, mert az étterem max 5-6 tisztességesen elkészített fogás helyett 8 oldalas étlapot tart fent
~ disznónak sem való mirelit krumpli, mellé az 50-szer használt olajban kisütött szalvéta vastagságú hús
~ ha valaki desszertet kér (pl palacsinta), akkor előkapják a mélyhűtőből, berakják a mikróba, és ezért képesek pénzt elkérni
~ forró csoki néven adnak egy bögre mikróban megmelegített olcsó tesco-s kakaót (600FT sok helyen ez a forrócsoki névre keresztelt borzadály)
~ sokszor már az étlapon szereplő ételnevekből kiderül, hogy tanulatlan olcsó szakács főz
~ hozzávalókkal, körítéssel ott spórolnak, ahol tudnak, minél kevesebbet adni
stb.
Oké, hogy ami minőségi, az drága, de például simán jobban mehetne az üzlet úgy, ha tisztességesen, frissen készítenek el max 5-6 ételt, és nem 10 oldalas étlapot tartanak fent.
Mi a fenének nyit valaki éttermet, ha utána meg a kaján akar a legjobban spórolni? Mert étterembe nem hiszem, hogy az emberek többsége a hely kialakítása miatt megy....
Nektek mi a véleményetek erről?
Mit tapasztaltatok?
Milyen "élmények" vannak?
Sokféle helyen ettem már, Gundel, Mátyás pince, ilyenek is voltak benne, de aztán mindig a saját főztömet találom a legjobbnak. :))
Személy szerint étterembe én kalandvágyból járok. Néha kipróbálok szándékosan nagyon lepukkant helyeket is és a végkonklúzió az, hogy mindenhol van valami izgalmas, érdekes vagy meglepő. Annak, hogy az ember megtalálja azt a szakácsot, aki pont a saját ízlése szerint főz, kb. annyi az esélye, mint a lottó ötösnek. Jó, a rántott húst mindenki frissen szereti, közepesen vastagon, de nem is a rántott húsért megyünk étterembe. Nekem ugyanolyan élményt szerzett a drága és az olcsó hely is, utólag nem tudok különbséget tenni.
Az adagokkal vitába szállok veled, mert azt látom. Hogy a konyhában mi folyik, azt nem tudom.
Magam, s ismerőseim véleménye is az, hogy az adagok indokolatlanul nagyok. Én rendszerint a felét otthagyom még az egyfogásos vacsorának is.
Egyébként az ételfélék számában egyetértek veled. Készítsenek csak néhányat, de azt jobban, mint máshol, s finomabban, mint anyukám.
A minőségről (megint csak a konyha ismerete nélkül): leginkább a III. és IV. osztályú helyek házias ételeit szeretem. Persze nem mindegyikét. II. és I. osztályon sokkal többször csalódtam. Igaz, a mércém is más ott.
Mert nem kényeztetni akarják a vendéget, hanem kaszálni - tipikus kelet- európai jelenség.
Szombathely _ Gödör
Akarattya _Degesz
Veszprémvarsány_Korona
Ebben a sorrendben.
Nagyon kellemesen meg fogsz lepődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!