Hogyan tudnék belőle pálinkát főzni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én úgy tudom, lehet nem jól hogy ha nem eladásra csinálod, főzhetsz pálinkát otthon.
Ha nem így van,miért árulnak pl.Tescoban háztartási pálinkafőzőt?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Lehet főzni, csak eladni nem.
A főzés szabályai fent vannak neten.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A krumplit a keményítők enzimes elcukrosítása nélkül nem lehet megerjeszteni. Sörfőzésnél a maláta szolgáltatja ezeket az enzimeket, és hagyományosan a krumplit is árpamalátával cefrézték. (Természetesen a belinkelt kultúrpartos „recept” sem működik, nem tudom, milyen felindulásból írta a szerzője.)
Ami a törvényt illeti, magánfőzésben csak gyümölcsből szabad főzni. Magyarul gyümölcs- és törkölypálinkát, illetve borpárlatot is főzhetsz, egyebet tilos.
Mellesleg a vodka nem attól vodka, hogy miből készül, hanem attól, hogy tisztára (finomszesszé) finomítják. Ha valaki kisüstön szeszt főz a krumpliból, az nem vodka lesz, hanem okádék. Ezért is nem főznek egyéb szeszt krumpliból, mint finomszeszt, de már az is ritkán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!