Hogyan tudnék belőle pálinkát főzni?
Én úgy tudom, lehet nem jól hogy ha nem eladásra csinálod, főzhetsz pálinkát otthon.
Ha nem így van,miért árulnak pl.Tescoban háztartási pálinkafőzőt?
Lehet főzni, csak eladni nem.
A főzés szabályai fent vannak neten.
A krumplit a keményítők enzimes elcukrosítása nélkül nem lehet megerjeszteni. Sörfőzésnél a maláta szolgáltatja ezeket az enzimeket, és hagyományosan a krumplit is árpamalátával cefrézték. (Természetesen a belinkelt kultúrpartos „recept” sem működik, nem tudom, milyen felindulásból írta a szerzője.)
Ami a törvényt illeti, magánfőzésben csak gyümölcsből szabad főzni. Magyarul gyümölcs- és törkölypálinkát, illetve borpárlatot is főzhetsz, egyebet tilos.
Mellesleg a vodka nem attól vodka, hogy miből készül, hanem attól, hogy tisztára (finomszesszé) finomítják. Ha valaki kisüstön szeszt főz a krumpliból, az nem vodka lesz, hanem okádék. Ezért is nem főznek egyéb szeszt krumpliból, mint finomszeszt, de már az is ritkán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!