Ha leszedem a saját kerti szilvámat és pálinkát főzetek belőle egy főzdében el adhatom utána saját vendéglátó egységemben? Milyen engedelyek szükségesek hozzá hogy hivatalosan eladható lehessen?
Biztos jönnek majd a profi válaszok, elöljáróban annyit, hogy így nem tudod eladni. Az ilyen kifőzetett pálinka csak saját fogyasztásra használható fel.
Mert nem fizettél utána jövedéki adót.
Valamilyen módon ha azt kifizeted, (ezt nem tudom hogy) akkor szerintem utána árulhatod.
Olyasmi is rémlik, hogy ilyenkor a főzőnek kell dupla adót fizetni, és így lehet árulni, de majd a szakik ezt elmondják.
"Mert nem fizettél utána jövedéki adót."
De bizony, hogy fizet jövedéki adót! A főzési díjban benne van!
Első vagyok.
"Saját gyümölcsöskertjéből származó gyümölcsöt kedvezményes adó (bérfőzési szeszadó) – mely a jövedéki adó 50 százaléka – megfizetése mellett bárki hivatalosan lefőzetheti egy erre a tevékenységre engedéllyel rendelkező szeszfőzdében. "
Tehát én ezt úgy értelmezem, hogy ha saját fogyasztásra van a pálinka, akkor csak 50%-os jövedéki adót kell utána fizetni.
De akkor átfogalmazom. Nem fizet elegendő jövedéki adót.
"De akkor átfogalmazom. Nem fizet elegendő jövedéki adót."
Na így a pontos.
:)
Nem hiszem, hogy bárkitől is fogsz itt használható választ kapni, mivel nagyon kevesen csinálnak ilyet.
Hívd fel a NAV-ot, szívesen segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!