Mákból lehet pálinkát főzni? Mennyi kellhet belőle fél literhez?
Azt mondják, amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is, és fordítva.
Máklekvárról még nem hallottam... :-)
Pálinkát konkrétan semmiképp nem lehet főzni belőle, mivel nem gyümölcs, de egyéb égetett szeszt sem igazán, mivel csak 3% cukor van benne, keményítő meg semmi. A nagy része élelmi rost, zsír és fehérje. Persze lehet cukrozni, de akkor nem mákból főztél valamit, hanem mákkal ízesítetted a cukorcefrét, nem ugyanaz...
Mákkal legfeljebb likőrt ízesítenek, pl. a Mácium egész jól eltalált darab.
Hát igen, a pálinkához cefre kell...
És teljesen egyedül ne állj neki ilyesminek, mert ha ennyire értesz hozzá, akkor jó eséllyel olyat főzöl, aminek nem fogsz örülni. (és akkor még az volt a legjobb eset, ha csak a kedvedet szedi, nem az egészségedet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!