Házilag főzettünk pálinkát, nem tudjuk, hogy az eltevés vagy a főzés által technokol illatú lett a pálinka. A kérdésem a következő: lehet-e belőle likőrt készíteni?
Figyelt kérdés
2013. jan. 8. 18:32
1/6 anonim válasza:
nem nagyon lehet vele mit csinálni,én hasonlót agyonmézeztem,gyümölcsöztem,mégis érződött.
2/6 anonim válasza:
Én azt olvastam, hogy aktív szén kitisztítja a pálinkát, a szagát is eltünteti. Én még sosem próbáltam, nem tudom mennyire lehet hatásos.
3/6 anonim válasza:
A főzés során nem vettek el megfelelő mennyiségű elő párlatot! Újra kell főzni, úgy, hogy az egészet sima csapvízzel vissza kell hígítani 25%-ra és a főzés elején immár levenni belőle rendesen az elő párlatot. Az elő párlat különböző egészségre káros anyagokat tartalmaz (ettől van a technikol szag), ezért a fogyasztása nem ajánlott!
5/6 anonim válasza:
Szabad „alákérdezni”? Ilyen esetben kinek a sara az újrafőzés. Azaz ki fizeti a számlát. Ha jól értem, akkor a szeszfőzde hibázott, s nekik is kellene helyrehozni. Jól gondolom?
6/6 anonim válasza:
Én ugyan nem vagyok szeszfőző mester, csak egy amatőr, de szerintem egyértelmű, hogy aki főzte az hibázott, tehát az újrafőzés az ő sara. A rossz cefrézésből adódóan lehet dohos, penész, keserű, vagy épp mag ízű, szagú a párlat, de nem technokol szagú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!