Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tökmag lisztből leggyakrabban...

Tökmag lisztből leggyakrabban mit szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés
2017. szept. 22. 13:15
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Nekem annyira nem tud ízleni, hogy maximum kis mennyiségben adagolom, ha valamibe maglisztet akarok tenni. Régen fehérjehiányosabb napon tojásfehérjével elkeverve, mikróban megsütve ettem, de annyira nem okozott élvezetet, hogy inkább bármi más, elvégre fehérjét könnyű bevinni.

Viszont a sós sütiket poénosan bezöldíti s kis mennyiségben sokat nem ront rajtuk. Úgy tapasztaltam, kis kókuszliszttel szerencsésebb lesz az íz.


Aki szereti, az persze ropikat és magkenyereket gyárthat vele (sok ilyen recept van a neten) s persze szinte minden sós, lisztet igénylő dologba teheti.

2017. szept. 22. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
15%
El sem tudom képzelni, hogy ilyent használjak.
2017. szept. 22. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
15%
azt se tudtam eddig, hogy van ilyen
2017. szept. 22. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Macaront. Mandula helyett tökmag liszttel, azt nem állítom, hogy gyakran fogom készíteni, érdekességnek szántam, el is fogyott, de inkább maradok az eredeti receptnél.
2017. szept. 22. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Össze ragasztom tökmagolajjal, tökmagnak.
2017. szept. 22. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kenyérliszt keverékébe lehet tenni vagy szószokba, mártásokba az íze miatt.
2017. szept. 22. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanaz, mint a fentiek: beruháztam egy félkilós tökmaglisztre, hogy több fehérjét tudjak bevinni (sportoló vagyok). A tökmagot magát nagyon szeretem, de a lisztjének nagyon erős íze van és nehéz vele bánni. (Sok folyadékot vesz fel és furcsa krémes és ragadós lesz tőle a tészta állaga, ha sokat használsz belőle.)


Egyébként sütöttem belőle pogácsát (az nagyon finom lett) és gluténmentes zsemlék masszájához adtam, az is nagyon jól sikerült vele.

2017. szept. 23. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom az előttem szólókhoz: lisztként nem valami finom, ráadásul meg is avasodhat és akkor pláne keserű mint a fene. Egy kicsit lehet keverni gyakorlatilag bármiféle sütihez, kenyérféléhez, édeshez és sóshoz is. De ne vidd túlzásba, mert a tészta állagának sem tesz jót és az ízét is elrontja.
2017. szept. 23. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!