Tökmag lisztből leggyakrabban mit szoktatok csinálni?
Nekem annyira nem tud ízleni, hogy maximum kis mennyiségben adagolom, ha valamibe maglisztet akarok tenni. Régen fehérjehiányosabb napon tojásfehérjével elkeverve, mikróban megsütve ettem, de annyira nem okozott élvezetet, hogy inkább bármi más, elvégre fehérjét könnyű bevinni.
Viszont a sós sütiket poénosan bezöldíti s kis mennyiségben sokat nem ront rajtuk. Úgy tapasztaltam, kis kókuszliszttel szerencsésebb lesz az íz.
Aki szereti, az persze ropikat és magkenyereket gyárthat vele (sok ilyen recept van a neten) s persze szinte minden sós, lisztet igénylő dologba teheti.
Ugyanaz, mint a fentiek: beruháztam egy félkilós tökmaglisztre, hogy több fehérjét tudjak bevinni (sportoló vagyok). A tökmagot magát nagyon szeretem, de a lisztjének nagyon erős íze van és nehéz vele bánni. (Sok folyadékot vesz fel és furcsa krémes és ragadós lesz tőle a tészta állaga, ha sokat használsz belőle.)
Egyébként sütöttem belőle pogácsát (az nagyon finom lett) és gluténmentes zsemlék masszájához adtam, az is nagyon jól sikerült vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!