Menzás darált húsos tésztát, hogy kell csinálni?
Nem tudom eddig milyeneket csináltál, én a régi időkből erre emlékszem:
Darált marhahús hagymán pirítva,fokhagyma, bors, babérlevél, só, kömény, de mehet bele pirospaprika is ha úgy jobban ízlik.
Sajt a tetejére és ketchup.
A lányom most 2-os, náluk darált húsos tészta ketchuppal néven fut.
A régi napközis húsostészták, nem voltak túlságosan paradicsomosak, akkor kecsapot nem is használtak.
Akkor valóban még darált marhából volt, eléggé morzsalékos is volt, mert nem főzték meg túl puhára.
Amikor a lányom középsulis volt, nekem is kellett párszor csinálni a "menzásat"
hagymát dinszteltem, megsóztam kissé el is főztem. erre tettem a darálthúst, és addig pároltam, míg a saját levét ki nem engedte. 2 paradicsomot lehéjaztam, és apró kockákra vágva a húshoz tettem. egy kis préselt fokhagyma, egy kevés őröltkömény, pici pirospaprika, hogy egy kis színe is legyen ( a régin nem volt ) kicsi bors és 1 babérlevél került bele.Ezt a végén kidobtam. Amikor ez a raguszerűség puha lett, akkor összekevertem a kifőtt meleg spagettivel és jól összekevertem.
Tálaláskor került rá bőven reszeltsajt (otthon ).
Ma már nem hiszem, hogy marhahúsból készítik a menzán, az ára miatt, de sertéshúsból is finom, és sokkal hamarabb el is készül.
Persze, akinek jó paradicsomosan ízlik, az tesz rá szószt, vagy kecsapot, ez már egyéni ízlés kérdése.
Leegyszerűsítve a dolgot a régi olyasmi volt, mint egy darálthúsból készült ragu, tésztával összekeverve, sajttal megszórva.
4-es amit te irsz az nàlunk a bolognai :)
A húsos tésztát én úgy készítem,hogy dinsztelek vöröshagymát erre a darálthús és pirospaprikával átforgatom ezután öntök hozzá egy pici vizet és kb. félóráig főzöm,ja és só bors izlés szerint.Jó szaftosra ragunak csinálom. És összekeverem főtt tészta + savanyú uborka mellé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!