Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Menzás darált húsos tésztát,...

Menzás darált húsos tésztát, hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
Kisfiam teljesen rápörgött de a netes receptek nem jöttek be neki. Valaki ismeri? :)
2017. szept. 14. 11:40
 1/6 anonim ***** válasza:

A konkrét választ nem tudom, de rákerestem, hogy mi lehet ez.

Ezeket nézted?

[link]

[link]

2017. szept. 14. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Nézz utána, hogy ki az iskola beszallitoja
2017. szept. 14. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom eddig milyeneket csináltál, én a régi időkből erre emlékszem:

Darált marhahús hagymán pirítva,fokhagyma, bors, babérlevél, só, kömény, de mehet bele pirospaprika is ha úgy jobban ízlik.

Sajt a tetejére és ketchup.

A lányom most 2-os, náluk darált húsos tészta ketchuppal néven fut.

2017. szept. 14. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Nálunk sertéshúsos, hagymával, fokhagymával, pici oregánóval, és paradicsompürével.
2017. szept. 14. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A régi napközis húsostészták, nem voltak túlságosan paradicsomosak, akkor kecsapot nem is használtak.

Akkor valóban még darált marhából volt, eléggé morzsalékos is volt, mert nem főzték meg túl puhára.

Amikor a lányom középsulis volt, nekem is kellett párszor csinálni a "menzásat"

hagymát dinszteltem, megsóztam kissé el is főztem. erre tettem a darálthúst, és addig pároltam, míg a saját levét ki nem engedte. 2 paradicsomot lehéjaztam, és apró kockákra vágva a húshoz tettem. egy kis préselt fokhagyma, egy kevés őröltkömény, pici pirospaprika, hogy egy kis színe is legyen ( a régin nem volt ) kicsi bors és 1 babérlevél került bele.Ezt a végén kidobtam. Amikor ez a raguszerűség puha lett, akkor összekevertem a kifőtt meleg spagettivel és jól összekevertem.

Tálaláskor került rá bőven reszeltsajt (otthon ).

Ma már nem hiszem, hogy marhahúsból készítik a menzán, az ára miatt, de sertéshúsból is finom, és sokkal hamarabb el is készül.

Persze, akinek jó paradicsomosan ízlik, az tesz rá szószt, vagy kecsapot, ez már egyéni ízlés kérdése.

Leegyszerűsítve a dolgot a régi olyasmi volt, mint egy darálthúsból készült ragu, tésztával összekeverve, sajttal megszórva.

2017. szept. 14. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
51%

4-es amit te irsz az nàlunk a bolognai :)

A húsos tésztát én úgy készítem,hogy dinsztelek vöröshagymát erre a darálthús és pirospaprikával átforgatom ezután öntök hozzá egy pici vizet és kb. félóráig főzöm,ja és só bors izlés szerint.Jó szaftosra ragunak csinálom. És összekeverem főtt tészta + savanyú uborka mellé

2017. szept. 15. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!