Rakott tésztát szeretnék csinálni tepsiben, darált hússal. A darálthúst hogyan fűszerezzem, mivel illetve miből mennyit?





Hű nehezet kérdeztél, mert a fűszerezés teljesen egyéni ízlés kérdése. Például mi a kakukkfű ízét nagyon nem szeretjük, így azzal nem is szoktam a húst külön fűszerezni.
Egyébként attól függően, hogy milyen jellegű rakott tésztát csinálsz (pl. olaszos, magyaros ...) szokták a fűszereket választani.
Én az olaszos jellegűt szeretem, ahhoz vagy olasz fűszerkeveréket (vagy az ebben használt fűszereket) teszem. Egy kis olajon elkezdem a darált húst pirítani, és amikor kifehéredett szórom rá a sót és a fűszert. Egy pici vizet teszek alá, párolom még 1-2 percig és kész. Elő van készítve a rétegezéshez.
Egyre kell odafigyelni, hogy egy picivel sósabbra kell csinálni, mert a sütéskor a tészta "elszív" belőle ízt.





Ezt tényleg nem lehet így konretizálni.Sokféle ízlés van, mindenkinek ki kell tapasztalnia a maga és a családja szerinti ízeket.
30 dkg hús nem sok, a són, borson kívül egyelőre mindig próbálkozz egy csipet fűszerrel, ami annyi, amennyit a három ujjaddal fel tudsz csippenteni.
A kakukkfű , a majoranna is elég karakteres, vagyis ennél többel kezdetben ne próbálkozz.
Aztán , ami majd ízlik, lehet bátrabban is fűszerezni.
Csak a próbálkozás és a tapasztalat hozza meg a várt eredményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!