Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hamarosan itt a borsószezon....

Hamarosan itt a borsószezon. Milyen borsós ételeket tudtok ajánlani, ami nem túl bonyolult?

Figyelt kérdés
A borsólevesnek például hány fajtáját ismeritek?
2010. máj. 27. 15:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Borsópörkölt nokedlivel, hát az isteni, minden mennyiségben és mindenkor jöhet .Borsólevesből én a rántással, tejföllel, frissen gyúrt csipetkével, újkrumplival, új sárgarépával készültet szeretem. Borsófőzelék csak úgy natúran. Borsós tokány. Zöldborsófelfújt. Rakott zöldborsó. Finomfőzelék.Áh borsót akármikor :D
2010. máj. 27. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
borsófőzelék, rizibizi hússal, stb...
2010. máj. 27. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

zsenge hüvelyes borsó párolva egy jó szelet sült marhahússal és tejfölös hagymasalátával


borsópüré vagy zöldborsós krumplipüré sült hagymával és tükörtojással vagy sült hússal vagy fasírttal

2010. máj. 27. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

bocs, tudom hogy nem tul hasznos, de borso borsoval... imadom :D


Anyukam borsofozeleke leveszoldseggel fokhagymas rantassal... mmmm nyami :) borsofozelek meg virsivel meg tojassal es friss kenyerrel.

2010. máj. 27. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim válasza:
100%
Én pont a napokban készítettem cukorborsós csirkemell ragut, rízzsel. Nagyon finom lett, én nagyon szeretem, csak még fel szoktam dobni egy kis reszelt sajttal, pannóniával:)
2010. máj. 27. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Borsókrémleves,"Jóasszony" ragu!

TÖLTÖTT ZÖLDBORSÓ,kicsit hosszadalmas,de legalább macerás!(VICC!Bocs!):D

2010. máj. 27. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

marhapörköltbe belefőzöd a borsót, és végül is az a köret.

Borsólevest, mi őrőlt pirospaprikásan szoktuk (Békésmegye)

de ettem már olyat, amiben nem volt, így olyan színe volt, mint a maggi levesnek, meg ettem már tejesen is, valaki grízgaluskát rak bele, és nokedlivel szoktam, és van mikor csirke szárnyat is rakok bele, de láttam már olyat, aki májgaluskát.


Tehát én rakok bele: zöldség, répa, zeller, karalábé, borsó, krumpli,egy fél fehérpaprika(édes), őrőlt pirospaprika, galuska.Imádom, minden nap tudnám enni

2010. máj. 27. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

17.28-as

Mi Cegléd környékiek is igy csináljuk a borsólevest.

2010. máj. 27. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ennek örülök, de szerintem így is a legfinomabb számomra, többfélét is kóstoltam már, de én így szeretem a legjobban.szerintem holnap főzök is egy jó nagy kotlival, úgy megkívántam :)
2010. máj. 27. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Kevés zsíron felteszem a zöldborsót, karikára vágott zöldséget és sárgarépát (ha van idei az a legjobb) egy pici cukorral,sóval és bazsalikommal. Egy kis vizet öntök alá és addig párolom fedő alatt,míg megpuhul. Ekkor megszórom liszttel,át forgatom, a szükséges mennyiségű melegvízzel felöntöm. Ha felforrt,akkor csipetkét szaggatok bele,és ekkor teszek bele apróra vágott petrezselymet is. A friss kalarábé levest is így készítem.
2010. máj. 27. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!