Szerintetek mi egy hétre lebontva az ideális menüsor? Hányszor főzelék, hányszor hús, hal . Stb?
Nincs ilyen, hogy ideális menüsor, amúgyis kinek, milyen étrend, fehérje- és kalóriaigény, célok mellett? :D
Nekem kb. nulla hús és hal (csak ez jó számomra), havi 1-2 főzelék (kizárólag zöldborsó), más zöldségétel attól függ, fogyni akarok-e, mert ha igen, akkor lehetőleg max. heti 1-2 alkalommal lehet, mondjuk nullára nem is vagyok hajlandó. De van, aki kizárólag hideget eszik, mert nyersvegán s neki az az ideális. Van, aki főleg gyümölcsre alapoz, ami trükkös, de van, akinek működik. Tényleg nem lehet megmondani.
Régen mindennap zöldségételt ettem s szintén soha nem volt hús.
Most már inkább tojásétel és süti van. Ha olyanom van, mindennap rántottát ebédelek (s ténylegesen mindennap tojást ebédelek, tojással. s zöldséggel, a nyers zöldség kihagyhatatlan a napomból), ez számomra ideálisnak tűnik, akármilyen szempontból is nézem. De nem vagyunk egyformák és van, akinek sokféle jó étrend működik.
Pontosan, ahogy előttem írták, ilyen nincs, mert nincs két egyforma ember, egyforma életmód.
" Forduljon dietetikusához, esetleg személyi edzőjéhez ",de a háziorvoshoz is fordulhat bizalommal.
Nekem: 0 főzelék, 0 hús, 0 hal
Minden nap zöldség, gyümölcs, olajos mag
2-3x gabonákból/tk tésztafélékből készült étel
Legalább 1x gyökérzöldségek
2-3x hüvelyesek
Legalább egyszer sötétzöld levelű zöldség vagy káposztafélék (kel, spenót stb.)
Nekünk:
hétfő - zöldséges
Kedd - tésztás
Szerda - főzelék
Csüt - leves és süti (pl alföldi gulyásleves plusz mákosguba)
Péntek - halas
Szombat - zöldséges
Vasárnap - húsos (húsleves és rántotthús)
Amit a párom el tud vinni munkba is (a főzelék neki nem játszik) és nem drága.
Pl ezen a héten:
H: milánói makaróni
K-sz: mustáros tarja sült krumplival, savanyúval
Cs: mexikói kaja (még eldöntöm, milyent csináljak)
P: krumplis tészta
De máskor:
H-K: rakott krumpli sajttal
Sz-Cs: Chilis bab
P: tejszínes rák rizzsel
Hasonlóan főzök, mikor mi akciós, és mi volt relatíve régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!