Hány gramm száraz rizst főzzek egy adagként?
EZ nagyban függ az egyes emberek étvágyától.
Nálunk 100 g nyers rizs három-négy adagra elég, a húgoméknál ez egy embernek elég csak.
Szerintem próbáld ki, hogy a 100 g-ból készült neked mennyire sok vagy kevés. Ha netán túl sok, a maradékot sok más módon tudod használni, nem kell ugyanazt enni napokig.
Valóban emberfüggő, és még az, hogy gyakorlatilag mivel fogyasztjuk.
Csak a saját példámat tudom, ha rizibizit készítek, akkor 25 deka rizst főzök meg, de persze hozzájön 50 deka párolt borsó.ha gombás rizs a köret, akkor ugyenennyi rizshez 25 deka párolt gombát keverek, ha kukoricás, akkor egy doboz konzervkukoricát, amiben kb 25-28 deka van tisztán.Üres rizst nem szoktam készíteni.
Ha rizseshús a menü, akkor 40 deka nyers rizst használok, kb 80 deka húshoz, így pont elég.
4 felnőtt és egy kisiskolás részére tökéletesen elég a fenti mennyiség.Persze nem vagyunk túl nagyevők, de hát ez nagyon relatív.
Szerintem te kedves kérdező nagyjából jól tippeltél az 50-80 grammot illetően , fejenként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!