Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Almás sütibe morzsát kell...

Almás sütibe morzsát kell tenni, ez mit jelent?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretném megcsinálni azt az almás sütit, amit anyukám midig csinált, de a recept nem kezdőknek készült.

Azt írja a töltelékről, hogy ha péppé főztem a reszelt almát, akkor tegyek bele 3 evőkanál morzsát. Ez sima zsemlemorzsa? Vagy azt is el kell valahogy készíteni? Vagy hogy van ez a sütiknél?

Előre is köszönöm a választ!


2017. szept. 3. 15:02
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
9%
Amit reggeli után összesöpörsz az asztalról/tányérról, azt kell beletenni!
2017. szept. 3. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
40%
Sosem főzöm meg az almát . Lereszelem fahéjat teszek bele . Ha savanyú akkor kis cukrot . Mikor levet ereszt ,kinyomkodom. De ha úgy látod ,hogy lötty akkor tegyél bele morzsát beszivja a levét.
2017. szept. 3. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
63%

Igen, az a zsemlemorzsa.

Én sem főzöm meg, mert nem lekvárt akarok bele tenni.

Úgy csinálom mint a 2-es.

Jobban jársz, ha te is így csinálod!

2017. szept. 3. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim válasza:
72%
Lehet akár zsemlemorzsa is. De morzsa készülhet kifliből és láttam már kenyérből származót is. Valószínűleg valamilyen száraz lereszelt péktermékre gondol (ami ugye nincs töltve, tehát nem bejgli vagy túrós batyu)
2017. szept. 3. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
42%

Sütik töltelékébe érdemesebb édesmorzsát használni. ez kb száraz piskóta. Én babapiskótát, vagy kekszmorzsát javaslok. természetesen a zsemlemorzsa is jó, de nagyon jól lehet azt is helyettesíteni mondjuk darált dióval.

Én is meg szoktam párolni az almatölteléket, sokáig nyersen tettem bele, de aztán egyszer jött egy ilyen gondolat. Azóta mindig párolom az almát, lehetőleg addig, amíg a leve nagyrészt elpárolódik.

2017. szept. 3. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2017. szept. 3. 15:29
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

Tök mindegy, hogy milyen morzsát - leánykori nevén prézlit - teszel bele, mert úgysem érződik ki, arra szolgál, hogy a kinyomkodás után maradt levet felfogja.

Sőt, vannak akik grízt (búzadara) tesznek bele, az is megduzzad és észre sem lehet venni.

Ha finomat akarsz, akkor ne főzögesd, csak reszeld le (nem a sajtreszelőn, hanem a káposztareszelő lyukon) hagyd egy kicsit állni és alaposan csavard ki!

Utána fahéj, cukor, vagy ha savanykásabban szeretitek pár csepp citromlé.

A levet meg hűtsd le és igyátok meg, finom almalé.

Én még sehol nem olvastam, de szoktam tenni a tésztájába reszelt citromhéjat és vaníliás cukrot.

65 éves vagyok, 50 éve sütök, hidd el tudom mit beszélek!

2017. szept. 3. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
83%

... és még csak annyi, hogy lehetőleg ne kásás almát vegyél, hanem rétesalmát, ami így néz ki:


[link]

2017. szept. 3. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
47%
Mindig megpárolom az almát, mert sokkal finomabb, mintha nyersen tenném a sütibe. Nem ropog a fogunk alatt a fél,ig nyersen maradt alma. Nem kell annyira megpárolni, hogy lekvár legyen belőle. Vagy rendes zsemlemorzsát, vagy grízt, diót teszek bele.
2017. szept. 3. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
68%

Ahol a lereszelt, kinyomkodott alma sütés után még ropog, ott bajok vannak, ... a sütővel.

Az alma egy pillanat alatt megfől, megsül.

A gyümölcslevesbe is az utolsó pillanatban szabad beletenni, mert 3-4 perc múlva főzés után már ázalaggá mállik.

De ahány ház, annyi szokás, nincs ezzel baj.

2017. szept. 3. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!