Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van olyan magyar étel, amit...

Van olyan magyar étel, amit csak felnőttként ismertél meg, mert a családban senki sem szerette?

Figyelt kérdés

Ezért nem is főzték soha.


Mi volt az? Mikor ettél először? Szereted vagy nem szereted?


Nálunk a borsófőzelék, zöldborsókrémleves, rántott csirke.

Egyedül én szeretem.


2017. aug. 30. 17:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Máglyarakás (magam készítettem kb. 16 évesen)

Gombaleves ( Anyám mindenféle módozatban készíti a gombaféléket. A gombalevest, mivel apám nem szereti, nem főzi)

Rozskenyér (akkoriban nem vettek)

Padlizsánkrém (nagyon ritkán fordult meg az asztalunkon a padlizsán, de akkor sem krém készült belőle. Egy erdélyi hölgy kínált meg először, azóta szeretem. Ennek kb. 25 éve)

2017. aug. 30. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 anonim ***** válasza:
70%
Sok olyan étel van, amit később ismertem meg és csak én szeretem, vagy olyan is, amit csak a magam módján készítve bírok megenni, feljavítva és nem úgy, ahogy a családban készítik.
2017. aug. 31. 09:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim ***** válasza:
65%

Kb 20 éves voltam, amikor gombapörkölt készítésére vállalkoztam a kedvesem biztatására. Addig soha nem ettem, mert nálunk nem volt a gomba valami miatt az étlapon.

Sajnos nem sikerült az első, mert egyikőnk sem tudta, hogy a gombát azonnal meg kell sózni. Leégett, ki kellett dobni, de legalább örök tanulságul szolgált.

Azóta már nagyon sok és finom gombás ételt készítek.

2017. aug. 31. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 anonim ***** válasza:
56%

#13

Milyen elkészítési módon és milyen gombát kell azonnal megsózni?

2017. aug. 31. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 anonim ***** válasza:
60%

Akkor pontosítok : a dinsztelt hagymára tett gombát, mert nem tud olyan gyorsan levet engedni, hogy oda ne kapjon esetleg. A só felgyorsítja a gomba levének kiengedését, így még véletlenül sem ég oda, és a a saját levében is párolódhat.Persze van, amikor vízzel is kell pótolni a már elfőtt levet.

De nagyon remélem nem áll szándékodban kötekedni...

2017. aug. 31. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 anonim ***** válasza:

A sós túrós rétest.

A mostoha Nagymamám készített egy családi ebédre rétest. Kézzel húzta ki, többfajta töltelékkel, kemencében sült.

Alig vártam ,hogy vége legyen az ebédnek, végre felkerült az asztalra a rétes. Nekem kedvencem a túrós rétes, ezt kóstoltam meg először. A legnagyobb meglepetésemre sós volt, szerelem lett első kóstolásra.

2017. aug. 31. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/17 anonim ***** válasza:

Pacalt tegnap kóstoltam először.A barátok, rokonok, ismerősök imádják, a párom is, de én még soha nem ettem, és nem is főztem.

(azt hiszem így is maradok )

2017. aug. 31. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!