Van olyan magyar étel, amit csak felnőttként ismertél meg, mert a családban senki sem szerette?
Ezért nem is főzték soha.
Mi volt az? Mikor ettél először? Szereted vagy nem szereted?
Nálunk a borsófőzelék, zöldborsókrémleves, rántott csirke.
Egyedül én szeretem.
Máglyarakás (magam készítettem kb. 16 évesen)
Gombaleves ( Anyám mindenféle módozatban készíti a gombaféléket. A gombalevest, mivel apám nem szereti, nem főzi)
Rozskenyér (akkoriban nem vettek)
Padlizsánkrém (nagyon ritkán fordult meg az asztalunkon a padlizsán, de akkor sem krém készült belőle. Egy erdélyi hölgy kínált meg először, azóta szeretem. Ennek kb. 25 éve)
Kb 20 éves voltam, amikor gombapörkölt készítésére vállalkoztam a kedvesem biztatására. Addig soha nem ettem, mert nálunk nem volt a gomba valami miatt az étlapon.
Sajnos nem sikerült az első, mert egyikőnk sem tudta, hogy a gombát azonnal meg kell sózni. Leégett, ki kellett dobni, de legalább örök tanulságul szolgált.
Azóta már nagyon sok és finom gombás ételt készítek.
Milyen elkészítési módon és milyen gombát kell azonnal megsózni?
Akkor pontosítok : a dinsztelt hagymára tett gombát, mert nem tud olyan gyorsan levet engedni, hogy oda ne kapjon esetleg. A só felgyorsítja a gomba levének kiengedését, így még véletlenül sem ég oda, és a a saját levében is párolódhat.Persze van, amikor vízzel is kell pótolni a már elfőtt levet.
De nagyon remélem nem áll szándékodban kötekedni...
A sós túrós rétest.
A mostoha Nagymamám készített egy családi ebédre rétest. Kézzel húzta ki, többfajta töltelékkel, kemencében sült.
Alig vártam ,hogy vége legyen az ebédnek, végre felkerült az asztalra a rétes. Nekem kedvencem a túrós rétes, ezt kóstoltam meg először. A legnagyobb meglepetésemre sós volt, szerelem lett első kóstolásra.
Pacalt tegnap kóstoltam először.A barátok, rokonok, ismerősök imádják, a párom is, de én még soha nem ettem, és nem is főztem.
(azt hiszem így is maradok )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!