Van olyan magyar étel, amit csak felnőttként ismertél meg, mert a családban senki sem szerette?
Ezért nem is főzték soha.
Mi volt az? Mikor ettél először? Szereted vagy nem szereted?
Nálunk a borsófőzelék, zöldborsókrémleves, rántott csirke.
Egyedül én szeretem.
Kelkáposzta főzelék.
Húslevesben főtt kelbimbó
Hortobágyi palacsinta
Ezek idáig
Hortobágyi palacsinta, rakott karfiol, rakott brokkoli - valahogy anyám sose gondolt ezekre korábban, pedig nem utálja senki. Azóta szokott lenni mind. Szeretem őket. 18 éves korom környékén ismertem meg talán ezeket.
Finomfőzelék, nálunk a menzán se volt. Az egyik kedvencem! 27-28 lehettem.
Biztos van más is, most ezek jutottak eszembe.
Senki sem szerette a családban a rántott csirkét?!
Óvodai/ iskolai étkeztetésnek pedig az egyik örökzöldje a borsófőzelék, nehezen hihető hogy te soha nem ettél ilyent, ha jártál oviba, iskolába.
Amiket én csak felnőttként ismertem meg:
káposztás bableves, székelykáposzta, velőrózsák rántva, szalontüdő zsemlegombóccal, tatárbeefsteak, velős rántotta, vadételek, tócsni (lapcsánka), salátafőzelék, nyúlpörkölt, knédli, sztapacska, slambuc.
Sárgaborsó főzelék - a menzán gyűlöltem, nem is ettem meg soha.
Aztán nagynéném csinált és rájöttem, hogy nagyon finom. :)
De gyakorlatilag bármit megeszek :)
"Óvodai/ iskolai étkeztetésnek pedig az egyik örökzöldje a borsófőzelék, nehezen hihető hogy te soha nem ettél ilyent, ha jártál oviba, iskolába. "
Én sosem ettem sem óvodában, sem iskolában, hanem mindig otthon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!