Hogyan kell a krumplistésztát elkésziteni?
És mindenkppen fontos hogy milyen tésztàtbol csinàlom?
Illetve mit lehet melé adni?
Hozzávalók:
1 csomag kockatészta
4 közepes krumpli
2 közepes fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
6 evőkanál olaj
só
őrölt feketebors
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, leszűrjük (a levét ne öntsük ki, leveshez jó még!). Közben kifőzzük a tésztát. A hagymát kockára vágjuk, az olajon világosra pirítjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és hozzátesszük az összetört krumplit. Alaposan összekeverjük, megborsozzuk, ha nagyon száraznak tűnik, öntünk még hozzá olajat, majd a leszűrt tésztával alaposan összekeverjük. Lehet még egy kicsit serpenyőben pirítani, ropogósan is nagyon finom.
Savanyúval
Megfőzöd a kockára vgott krumplit sós vízben,megfőzöd a fodros vagy kockatésztát ugyanígy.
A krumlit összetöröd, hozzákevered a tésztához, kis só bors, és ehető!
Változata, hogy hagymát párolunk ,pirítunk , ezt lehet a tetejére, vagy a krumliba keverve is. Lehet pirospaprikásan, vagy anélkül.
ki hogy szereti.bármelyik variációban finom!
Én így készítem:
1 jó nagy fej vöröshagymát kockára vágva megpirítok,őrölt pirospaprikát teszek bele,majd az apró kockára vágott krumplit,és így főzöm meg.Ízesítem vegetával,sóval,fokhagymával,kevés borssal.
Ha megfőtt villával megtöröm,nem pépesre,csak apróra.
2-3 tojással gyúrok tésztát,kifőzöm és a krumplihoz teszem,jól összekeverem.
Ha nincs kedvem gyúrni jó a bolti kocka vagy szélesmetélt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!