Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkésziteni a...

Hogyan kell elkésziteni a rántást vagy habarást a tökfőzelékhez?

Figyelt kérdés
Válaszukat előre is köszönöm
2008. okt. 20. 07:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A habarást tudom csak elmondani, de azt hiszem egyszerűbb is, mint a rántás.


Annyi a lényege, hogy kb egy bögrényi vízhez egy-másfél evőkanál lisztet kell csomómentesre kavarni, és ha már majdnem kész a főzelék, akkor kell beleönteni folyamatos kevergetés mellett.

2008. okt. 20. 08:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
100%
habarás liszt meg tejföl meg szoktam hozzá tenni pici pirospaprikát a színe miatt.rántás meg liszt meg olaj meg kell aranyszínűre pirítani és amikor arany színű teszel bele pici pirospaprikát és egyből kis vízzel felengeded ezt hamar hozzáadod a főzelékhez vagy leveshez.forrás után sűrűsödik.
2008. okt. 20. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólók válaszai tökéletesek. Én már csak annyit tennék hozzá, hogy ha forró ételbe kihűlt rántást teszel, nem csomósodik össze. Fordítva is igaz: hűlt ételbe forró rántást. Persze állandóan kevergetve, apránként. A habarás pedig akkor nem ugrik össze, ha mielőtt beleteszed az ételbe, mersz rá belőle pár kanállal, elkevered, megint mersze egy kicsit, és úgy öntöd a fazékba. :) Ja, ha paprikás rántást csinálsz, nagyon ügyelj, hogy meg ne égjen a paprika, mert keserű lesz. Célszerű lehúzni addig a tűzről. Mondjuk én úgyis hűlni teszem a rántásos lábast vízbe, és akkor adom bele a paprikát.
2008. okt. 20. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Konkrétan a tökfőzeléket habarni kell.Én kb 2.5dl tejhez 3 púpos evőkanál lisztet keverek+1 dl tejfölt.Elkeverem,beleszűröm a tökfőzelékbe,és folyamatosan keverem míg be nem sűrűsödik.

A rántás is egyszerű.

Olajat hevítesz kb 0.5 dl-t,ebbe 1-2 kanál lisztet szórsz és pirítod attól függetlenül hogy világos vagy sötétet szeretnél.Lehet úgy is hogy először hagymát pirítasz utána rá a liszt,attól függ hogy mit főzöl.

2008. okt. 20. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki válaszolt, ma ki is fogom próbálni :)
2008. okt. 21. 09:36
 6/6 anonim ***** válasza:

A tökfőzeléknél szórást kell csinálni.

Csak peszórod liszttel a zégén meg betejfölözöd:D

2009. szept. 2. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!