Írnátok nekem piskótareceptet?
Valami nagyon egyszerű kellene. Mindent megsütök-megfőzök, de a piskóta egyszerűen nem akar sikerülni... villanysütőm van, elvileg légkeveréses, de nem tudom, hol lehet ezt a funkciót be ill. kikapcsolni :/ Ha lehet, hamispiskótát csinálnék, amibe nem kell temérdek tojás.
Két tortát is kell süssek, magasabbra növő piskóta kellene...
tudtok segíteni?
(tudom, temérdek van a neten, de nem akarok kísérletezni, kipróbált receptet szeretnék
Nekem ez mindig sikerül szép magas lesz..
Nem hamis, de nekem még sosem esett össze:
6 tojás fehérjét nem teljesen kemény habbá verem (ha túl kemény, akkor is összeeshet. Nem kell folynia, de ha a fejed felé tartod és meg se moccan, az már nem jó). Másik edényben a sárgákat fehéredésig keverem a 6 ek. cukorral, majd ezt beleöntöm a fehérjés tálba és óvatos, alányúló mozdulatokkal elkeverem. Ezután jöhet bele a 6 ek. liszt, szintén alányúlva, óvatosan beleforgatom, majd előmelegített sütő, 160 fok, 20-25 perc. Közben tilos kinyitni a sütőt, csak a végefelé, amikor már kintről jónak tűnik, akkor szabad tűpróbával ellenőrizni. :)
Az igazi piskótába nem kell semmi(!!!) tojáson, liszten és cukron kívül.
1 tojás - 2 dkg cukor - 2,5 dkg liszt. Én általában 7-8 tojásból csinálok egy magas tortát.
köszi, megpróbálom.
Milyen hőfokon és meddig szoktátok sütni?
En is 160 fokon kezdem.majd közepidőbe kisidre feljebb rakom (170-175fokig)
Aztan vissza 160-ra.
Viszont az időt nehéz ugy meghatározni hogy nem irtad hány tojasból szeretnéd csinálni
. 6 tojasból kb 30-35perc (de ez persze sütő függő is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!