Fél kiló rozskenyér sütéséhez, hány deka kovász kell?
Figyelt kérdés
Teljes kiőrlésű rozsliszt és világos rozsliszt lenne vegyesen,meg saját kovász az alapanyag.2017. aug. 16. 07:16
1/7 Rysex válasza:
Szia! Pontosítsa rajta egy kicsit milyen fajtára gondoltál? Bajor, teljes kiörlésű, sötét német?
2/7 A kérdező kommentje:
Teljes kiörlésü rozsliszt, világos rozsliszt, kovász, víz, olivaolaj lenne az alapanyag. A neve mindegy.
2017. aug. 22. 09:45
3/7 Fricu1 válasza:
A kovászt csinálni kell, macerás.
2-3 dkg élesztő elég helyette. Előtte egy kis cukros langyos tejben keleszd meg.
4/7 Fricu1 válasza:
Csak rozslisztből nem lehet ehető kenyeret csinálni.
Nekem a max 30% rozsliszt vált be (a többi fehér és/vagy tönköly liszt).
5/7 A kérdező kommentje:
Miért lenne macerás, már készül! ;)
2017. aug. 22. 11:05
6/7 anonim válasza:
Kb. 30-40-%-a legyen a kovász mennyisége a lisztének. Tehát 100 g liszthez 30-40 g kovászt tegyél.
7/7 anonim válasza:
Lisztmennyiségre számítva 20-30% kovászt számolj. Tehát fél kiló liszthez 10-15 dkg.
Ilyenkor télen érdemesebb a 30%-ot beletenni, hogy hamarabb keljen. Nyáron a melegben elég a 20%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!