Egyszerű rozskenyér receptet írna valaki?
Légkeveréses sütő, püspökkenyér sütőforma, mérleg, mérőedény van.
Kérném a kanál, bögre, stb., mértékegységek mellőzését...
Köszönöm!
Na jó lemértem.
Dagasztás nélküli rozsos kenyér
3 bögre ( 37 dkg) rozsliszt
2 bögre ( 25 dkg) BL 80 LISZT
2 bögre (5 dl víz)
2 evőkanál (30ml) olaj
2 teáskanál (10 ml) só
1 csomag szárított élesztő (7 g)
A liszteket összeszitálom
Az összes hozzávalót egy mély tálba teszem
Egy fakanállal nagyjából összekeverem, majd kézzel átgyúrom kb 2 perc.
A tálat letakarom egy nedves konyharuhával és beteszem a hűtőbe min. 8 órára vagy egy éjszakára.
Alaposan belisztezett deszkára borítom, megformázom.
Sütőpapírral bélelt jénai tálba teszem, néhány helyen
Pengével vékonyan bevágom , és alaposan megspriccelem vízzel a tésztát és a jénai tetejét is.
A sütőt 250 fokra (maximumra) állítom a még hideg sütőbe teszem és 50 percig lefedve sütöm. Tűpróbával megnézem hogy átsült-e a közepe. Ha nem akkor 10 percig még sütöm fedő alatt, ha igen, akkor újra megspriccelem a kenyeret vízzel,visszatolom a sütőbe és addig sütöm mostmár fedő nélkül, amíg szép piros, ropogós nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!