Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyérsütőben süthető, finom...

Kenyérsütőben süthető, finom rozskenyér recept?

Figyelt kérdés
Olyat bevált receptet szeretnék amiben fele arányban van rozsliszt, fele arányban finomliszt.
2010. máj. 18. 20:39
 1/6 anonim ***** válasza:

25 dkg finomliszt

25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt

2 evőkanál zabpehely

350 ml folyadék (én egy joghurtot+vizet használok)

1 kocka élesztő

1 teáskanál őrölt kömény

2 teás kanál só

2 teás kanál cukor

a sípszókor bele: 1-1 evőkanál tökmag,lenmag,szezámmag,szotyi.,

2010. máj. 22. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm, pont joghurtos és tökmagos kenyeret akartam sütni. :) biztos, hogy nem kell bele olaj, vagy vaj? nem sok az 5 dkg élesztő? honnan van a recept?
2010. máj. 24. 13:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem kell bele semmi más, csak amit leírtam.Saját recept,többszöri próbálkozás után így lett a legjobb.Ha a lisztből 3-5 dkg-val többet teszel bele, az még nem baj, elbírja.Élesztőből annak fajtájától függ, hogy elég-e pl.3 dkg, ezért én mindig a sárga csomagolásúból teszek egész kockát.

Majd írd meg, sikerült-e, mert biztosan számít a gép minősége és kora is.(az én gépem elég régi már)

2010. máj. 24. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
találtam néhány ehhez nagyon hasonló receptet, ahol "¼ kockaélesztő"-t írnak. kiderült egy másik fórumról, hogy ez egy negyedet jelent, csak valamiért a perjel miatt nem úgy jelent meg. tehát én egy kockaélesztő negyedével (1,25 dkg) sütöttem meg a kenyeret. jó lett , és ízlik, bár a teteje picit belapult. legközelebb már teszek bele magokat is, és joghurtot is. mégegyszer köszönöm :)
2010. máj. 26. 00:03
 5/6 A kérdező kommentje:
azt elfelejtettem megkérdezni, hogy normál vagy teljes kiőrlésű programon sütöd e?
2010. máj. 26. 01:57
 6/6 anonim ***** válasza:
normál programon szoktam sütni, a teteje szerintem azért lapult be, mert picit több folyadékot tettél bele.Én mindig kimérem a géphez használt anyagokat,gyakorlott háziasszony létemre, mert csak úgy lesz szép a kenyér.Bár összefügg a liszt minőségével is.
2010. máj. 26. 07:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!