Amerikai barátság kenyér kovászát próbálom összerakni a nulláról. Vajon jól csinálom?
A neten ezt a kovászreceptet találtam hozzá: 1 csésze liszt + 1 csésze cukor + 1 csésze tej öszekeverve fakanállal! egy műanyag vagy üveg tálban. Konyharuhával letakarni és szobahőmérsékleten tartani. A 2.3. 4. napon fakanállal megkeverni. Az 5. napon hozzáadunk 1-1 csésze lisztet, cukrot és tejet. A következő 4 napban (6-9.) csak keverjük, naponta egyszer, fakanállal. A 10. napon ismét hozzáadunk 1-1 csésze lisztet, cukrot és tejet. Összekeverjük és 4 részre osztjuk. Egyet megtartunk magunknak, a többit barátainknak adjuk. A megmaradt kovászt minden 5. napon tovább szaporítjuk 1-1 csésze tejjel, cukorral és liszttel.
Ez alapján dolgozok. Ma van az 5. nap. Már jelentek meg buborékok is, csak valahogy kissé hígnak találom a masszát. Ismeri/készítette már valaki a kovászt hozzá? Vagy mindegy milyen kovász megy bele. Mondjuk én most először próbálkozom ilyesmivel, ezért kissé bizonytalan vagyok. Csináltam már ezt a sütit régebben, és meg is van a receptje, de ott ugye kapsz egy kis adag kész kovászt és csak szaporítod. Most viszont enélkül próbálok először kovászt készíteni.
Szerintem a kovászt először vízzel kell elindítani.
3 evőkanál Teljes kiőrlésű lisztből és 3 evőkanál 40 fokos vízből készült keveréket 1-2 napig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Ha már savanykás illata van és megjelennek az első buborékok megint adunk hozzá 3 evőkanál liszt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!