Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Finom puha sajtos rúd receptet...

Finom puha sajtos rúd receptet megosztanátok velem, ami még másnap sem eszik szét?

Figyelt kérdés
2017. aug. 11. 14:08
 1/8 A kérdező kommentje:
Javítom: ami még másnap sem esik szét...nem eszik:-)
2017. aug. 11. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem omlós tésztás sajtos rudacska receptem van, ami nagyon sokáig eláll, egy hét múlva is ugyanolyan finom, mint sütés után.

Sem élesztő sem sütőpor sem tojás nem kell bele. talán a linzertésztához tudnám hasonlítani, csak sósban.

Szívesen leírom, ha esetleg érdekelne.

2017. aug. 11. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon megköszönném, ha leírnád nekem!:-)
2017. aug. 11. 20:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, írom a sós-sajtos rudacska receptjét.(sokáig elálló)

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 25 dkg Ráma, vagy 20 dkg zsír, 10 dkg reszeltsajt a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os

ecet, só ízlés szerint.

Én egy Rámát elfelezek, és kiegészítem 20 dekára zsírral, ez nagyon bevált.

Ehhez a mennyiséghez egy teáskanál só, de lehet több is ízlés szerint.

A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, és hozzáadjuk a többi anyagot.

Jól kigyúrjuk, majd kb fél órát hűtőben pihentetjük.

Utána kinyújtjuk a tésztát kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra.

Derelyevágóval (késsel ) kb 1 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd azokat feldaraboljuk 4-5 centis darabokra.

Sütőpapíros tepsibe rakjuk nem túl közel egymáshoz, mert az ecettől megnőnek.

Lekenjük felvert tojással,(esetleg fehérjével, a lényeg, hogy ráragadjon a rávaló) és megszórjuk ízlés szerint reszeltsajttal, köménnyel, vagy szezámmaggal.

Kb 180-200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz.

Ez a mennyiség kb 3 tepsibe fér bele, úgyhogy amíg sül az első, elő lehet készíteni a másikat és így tovább.

Mi nagyon szeretjük, mert tényleg jó előre el lehet készíteni, általában dupla adagot sütök belőle.

Remélem, ha kipróbálod, elégedett leszel, és máskor is elkészíted, vendégeid örömére is.

üdv:)

2017. aug. 12. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem, holnap fogom kipróbálni!:-)
2017. aug. 12. 21:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Na milyen lett,bevalt a recept? En is ezt szeretnem elkesziteni.
2018. júl. 16. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon finom lett azóta ezt a receptet használom!:-)
2018. júl. 17. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem nem nottek meg az ecettol.Inkabb sutoport fogok beletenni.
2018. júl. 18. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!