Finom puha sajtos rúd receptet megosztanátok velem, ami még másnap sem eszik szét?
Nekem omlós tésztás sajtos rudacska receptem van, ami nagyon sokáig eláll, egy hét múlva is ugyanolyan finom, mint sütés után.
Sem élesztő sem sütőpor sem tojás nem kell bele. talán a linzertésztához tudnám hasonlítani, csak sósban.
Szívesen leírom, ha esetleg érdekelne.
Szia, írom a sós-sajtos rudacska receptjét.(sokáig elálló)
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 25 dkg Ráma, vagy 20 dkg zsír, 10 dkg reszeltsajt a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os
ecet, só ízlés szerint.
Én egy Rámát elfelezek, és kiegészítem 20 dekára zsírral, ez nagyon bevált.
Ehhez a mennyiséghez egy teáskanál só, de lehet több is ízlés szerint.
A zsiradékot elmorzsoljuk a liszttel, és hozzáadjuk a többi anyagot.
Jól kigyúrjuk, majd kb fél órát hűtőben pihentetjük.
Utána kinyújtjuk a tésztát kb 1 cm vastagra, téglalap alakúra.
Derelyevágóval (késsel ) kb 1 cm-es csíkokat vágunk belőle, majd azokat feldaraboljuk 4-5 centis darabokra.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk nem túl közel egymáshoz, mert az ecettől megnőnek.
Lekenjük felvert tojással,(esetleg fehérjével, a lényeg, hogy ráragadjon a rávaló) és megszórjuk ízlés szerint reszeltsajttal, köménnyel, vagy szezámmaggal.
Kb 180-200 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz.
Ez a mennyiség kb 3 tepsibe fér bele, úgyhogy amíg sül az első, elő lehet készíteni a másikat és így tovább.
Mi nagyon szeretjük, mert tényleg jó előre el lehet készíteni, általában dupla adagot sütök belőle.
Remélem, ha kipróbálod, elégedett leszel, és máskor is elkészíted, vendégeid örömére is.
üdv:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!