Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mikor kell az olajba tenni és...

Mikor kell az olajba tenni és meddig kell a fasírtgolyókat az olajban hagyni?

Figyelt kérdés

Először sütök ilyet és olajban is először sütök és nincs most akitől megkérdezzem.


A fasírtgolyók már készen vannak, most a hűtőben pihennek 2-3 órát, majd kisütném délelőtt.


Azt nem tudom, hogy forró vagy forrásban lévő olajba tegyem ahhoz, hogy a lehető legkevesebbet szívja magába (nem túl zsírosan szeretném, mert koleszterinszegényre kell csinálni) és mikor kell kivenni őket, mikor van kész.

Kb 2 cm átmérőjű golyókat formáztam belőle, szóval kicsik.

Rákerestem, de az egyik oldal azt mondja, hogy aranybarnára és forró olajba, a másik, hogy ne túl forróba, csak forrásban lévőbe és sokáig hagyjam benne, hogy a közepe is átsüljön.


Akkor ez most hogy működik?



2017. aug. 9. 07:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
69%

A koleszterin nem a kajából kerül valakibe, ebböl a szempontból mindegy, hogy sütöd - legfeljebb zsíros lesz, de koleszterin nem nö bele!


Az olajnak forrónak kell lennie, mert akkor kapnak azonnal kérget a fasírtok és nem szívja be a zsiradékot. Ha nagyobb golyók lennének - kb 5 cm átmérö fölött -, akkor utána kicsit csökkenteni kell a höfokot, hogy belül is átsüljön. De amiket te csináltál, azok olyan picik, hogy így is átsülnek, itt inkább arra kel figyelni, ne száradjanak ki - azaz ne süsd túl sötétre.


Ha megsült, akkor konyhai papírtörlöre szedd öket, mert akkor még egy csomó olaj kijön belölük.

2017. aug. 9. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem szeretnéd túl zsírosra tepsiben is megsüthetted. A fasirt golyókat forgasd d bele olajba sütőpapíros tepsire rakd le szépen sorba. 170C° sütőbe tedd be és 10 percig süsd az egyik felét majd forgasd me és kb 6-7 percig süsd a másik felét. Ha olajban szeretnéd kb 180C° olajban jó forró legyen tedd bele őket. Kevesebb olajt szív fel ha sütés előtt zsemlemorzsába hempergeted. Ettől még ropógos is lesz kicsit kívülről.
2017. aug. 9. 07:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen annyira forró, hogy egyből elégjen kívül és belül nyers maradjon. Amikor már gyöngyözik az olaj akkor szoktam beletenni, majd leveszem közepesre a lángot, párszor megforgatod. Egyet vegyél ki, vágd ketté és nézd meg átsült-e, ha igen, akkor mindet kiveheted.
2017. aug. 9. 07:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: KETTÖ CM-ES fasirtokról van szó, az fél perc alatt átsül, mert annyira kicsi, inkább arra kell vigyázni, ne süljön túl - olyan, hogy belül nyers, nem lehet.
2017. aug. 9. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
85%

Ezt a "forrásban lévő olaj" baromságot nem először olvasom.

Nem tudon ezt honnan szeditek, főleg olyan marhaságot, hogy "ne túl forróba, csak forrásban lévőbe", ami eleve lehetetlen.

Ha forrásig hevíted az olajat, ami nem is tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e otthoni körülmények között, és abba dobod a hideg fasírtot, akkor azt garantáltlan nem éled túl se Te, se a konyha.

2017. aug. 9. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
81%

Bizony a koleszterin az elfogyasztott étellel kerül a szervezetbe, ezért is van jónéhány a tiltólistán, akinek koleszterin problémája van. Valóban a máj is termeli, de túlnyomó részét élelmiszerekkel visszük be a szervezetbe.

Nyugodtan utána lehet olvasni, gyakorlatilag minden betevőre meg lehet tudni a koleszterintartalmat.

Speciel a növényi olajok nem tartalmaznak koleszterint, ezektől legalább nem kell tartani...

A fasírtgolyókat először forró olajban jó elkezdeni sütni, gyorsan megforgatni, hogy kérget kapjon.

Utána mérsékelni alatta a hőt, és lassúbb tűzön- esetleg egy fedőt is rátéve- átsütni.

A legbiztosabb mód arra, hogy átsült-e, hogy kettévágunk egyet, és meggyőződünk róla.

2017. aug. 9. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat. Végül sikerültek, finomak lettek. Azért kellett, hogy kicsik legyenek, mert fogpiszkálóval felszúrhatóvá akartuk csinálni, amolyan kis nassolni valónak. Sajnos a sütőnket nem tudtuk most bekapcsolni, pedig tényleg kevésbé lett volna olajos, de a papírtörlős dolog jó ötlet volt.
2017. aug. 9. 16:28
 8/15 anonim ***** válasza:
64%

Köszönöm a lepontozást... 20 éve kezelnek örökletes extrém magas koleszterin problémával, kellőképpen ki vagyok szakemberek által oktatva, hogy mit lehet és mit nem.

Ha valakik lepontozás helyett vennék a fáradságot, és a neten megnéznék az élelmiszerek koleszterintartalmát, talán valamivel tájékozottabbak is lehetnének, és nemcsak arra futná nekik a vélemény nyilvánításból, hogy lenyomják a piros kezet.

Mellesleg még hasznukra is válhatna, ha egy ismerettel gazdagabbak lennének.

Azért jó egészséget mindenkinek, minden irónia nélkül:)

2017. aug. 9. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
68%
"koleszterin nem a kajából kerül valakibe" De, a kajából is. Amit a fasírthoz írtál az nagyon jó, de az első kijelentésed hülyeség.
2017. aug. 9. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
75%

"20 éve kezelnek örökletes extrém magas koleszterin problémával, kellőképpen ki vagyok szakemberek által oktatva, hogy mit lehet és mit nem."

Azon elgondolkodtál már, hogy azokat az egyetemeket, ahol a te szakembereid tanultak, ki szponzorálja? Megsúgom; a gyógyszeripar. Az a gyógyszeripar, amelynek jól felfogott érdeke, hogy eladja a termékeit. Az orvosi egyetemeken, vagy a táplálkozástudományi mesterképzésen azt tanulják a "szakemberek", amit a gyógyszerlobbi enged. Nem szabad ezért haragudni rájuk. Ez egy profitorientált vállalkozás, és amit kutatásokra költenek, annak valahol vissza kell jönnie.

Tudom, szar dolog, amikor az ember elveszíti a hátországát, és rájön, hogy csak magára számíthat. Huszon éve én is szembesültem ezzel, amikor is 1-2 éven beül mankót, tolókocsit vizionáltak nekem. És ez, amilyen eszméletlen iramban romlott az állapotom, valóban be is következett volna, ha nem veszem kezembe a sorsomat, és nem borítom a kukába a gyógyszeres fiók egyre gyarapodó tartalmát.

A koleszterinről: a táplálékkal max 3-4%-ban tudjuk befolyásolni, a többit a májunk termeli olyan mennyiségben, amennyi az adott pillanatban szükséges. A felesleges mennyiség kiürül. Az, hogy neked "rendellenesen magas", semmit sem jelent, mert a régi hiedelmekkel ellentétben nincs szignifikáns veszélye a szív- és érrendszeri betegségek tekintetében.

2017. aug. 10. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!