Nem merek/tudok olajban sütni, de megkívántam a fánkot. Hogy csináljam?
Eddig akárhányszor próbáltam, mindig vagy túl forró, vagy nem elég forró volt az olaj...hogy tudom ellenőrizni, hogy jó legyen a hőfoka?
És melyik oldalát szokták a fánknak fedő alatt sütni? Amikor beleteszem az olajba, vagy miután átfordítottam?
Szia!
Próbáltam már régebben, de nekem az inkább kalács volt. Nem szeretem az olajos/zsíros dolgokat, de nekem a fánk csak úgy az igazi, ha "tocsog" az olajban. :S
Azért köszi a választ! :)
A höfokot úgy szokták "beálítani", hogy ha egy fából készült fözökanál nyelét belemártják az olajba, akkor körülötte kis buborékokban ekzd forrni a zsiradék.
De mindenképpen javasolt az olaj alá lángelosztót tenni, akkor egyenletesebben melegíti a gáz az olajat.
A megfelelö höfokhoz általában a maximális fokozat 2/3-a - 3/4-e a megfelelö, de kis darabka tésztával ki lehet kisérletezni.
A fánk elsö felét kell fedö alatt sütni , mert a gözben emelkedik magasra, és a második oldalt fedö nélkül.
A kész fánkokat meg papírtörlöre szedve csak kicsit fog "tocsogni"...
Sok sikert.
A lepontozás meg nem lényeg, van pár ember, akinek ez az élete értelme - és ha csak ennyi az, ami jó az életében, akkor nem érdemes komolyan venni.
Egesz turheto lett, most nem akartam a felenel kidobni az egeszet. :))
Elfogyott az egesz, koszi meg egyszer a segitseget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!