Töltött csirkét sütök májjal. Hogyan csináljam botmixerrel? Nyersen vagy kicsit pirítsam meg? Nem akarom hogy, , nagyon koszoljon"!
Nem szoktam megtölteni a csirkét. Külön sütöm a tölteléket egy őzgerinc formában szebben tálalható. A májas töltelék nálam így készül.
Kevés zsiradékon vöröshagymát píritok, ha ez félig megpirult, akkor teszek rá összezúzott fokhagymát. Ha már hagyma jól lepirult akkor szeletelt gombát, és petrezselymet teszek rá. Evvel is pirítom kicsit, majd csíkokra vágott májat rádobom, jól összepirítom. Amikor máj már nem nyers kevés só, bors és majoránnával fűszerezem. Az egész májas töltelékhez ,teszek 2db apróra vágott főtt tojást : Azért ,hogy ne legyen nagyon száraz a töltelék teszek hozzá kevés konyakot . Ha nem szeretitek az alkohol ízét akkor kevés tej is jó. Majd a bot mixerrel épp csak forgatok kicsit rajta annyira, hogy itt-ott maradjon olyan máj darab, ami harapható.
Töltött csirkébe jó a darabosra megvagdosott máj is, vagy ha pürésen akarod, akkor azt lehet nyersen elkaparva, vagy főtten, sülten botmixerrel pépesíteni.
Ha egy mélyebb edényben csinálod, nem fog szanaszét fröcskölni. Én csirkébe nem pépesítem, de szoktam májpástétomot csinálni, akkor vagy darálom a lesütött májat, így rusztikusabb, darabosabb lesz, vagy botmixerrel pürésítem. Az én mixeremhez van egy magas, kb 20-25 centis "pohár", abból nem fröcsög ki semmi, ha csak félig-háromnegyedig van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!