Kenyérsütő gép a kelesztés felénél lyukat próbál csinálni középen, de elrontja az egészet?
Még az elején tartok a kenyérsütőgép használatának, és most az a problémám, hogy 2 kelesztés szakasz van, és közte pedig egy 1 perces lyukfúrás.
Értem, hogy mi lenne a célja, de nálam sajnos a szép nagyra megkelt tésztát csak összekeveri, összeomlasztja, felcsavarja a tengelyre.
A második kelesztés után pedig már nem lesz ugyanolyan.
Mi ennek az oka?
Következő alkalomnál megpróbálom úgy, hogy használom a kelesztés funkciót, majd utána egyből a sütést, ezzel kihagyva azt a lyukfúrást. (Bár így fele annyi a kelesztés ideje) Nem tudom, hogy ez megoldja-e a problémát, de hátha.
Bár valamit csak én ronthatok el, mert ha az összes funkciónál van ilyen fúrás fázis, akkor csak nem úgy tervezték a gépet, hogy ilyenkor mindig kezdheti elölről a kelesztést.
Az első kelesztés során az élesztőgombák megeszik a közelükben lévő táplálékot és nem tudnak tovább szaporodni,ezért van szükség a visszejtésre. Sajnos a gépek többsége nem csak egyet kever a tésztán. Ezt úgy lehet kiküszöbölni, hogy az első kelesztés közben, egyszer kétszer ököllel belecsapunk a tésztába. A második kelesztés azért szükséges,mert hiányában túl magas, levegős lesz a kenyér.
Én már régóta nem használom a kenyérsütőgépet sütésre csak dagasztásra. A második ragasztás tudom pedig kézzel végzem és sütőben sütöm a kenyeret.
Nagyon sok hasznos információt találhatsz a kenyérsütőgép használatához E.Margit oldalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!