Hogyan készül az ikeás piláf? (Van itt esetleg svédül tudó látogató? )
Figyelt kérdés
Lazac mellé kaptam. Sajnos nem tudtam teljes mértékben rájönni, hogy miből áll ez, viszont nagyon-nagyon finom.
Zöldségek (nem tudom, hogy milyenek, esetleg padlizsán?) és a Google szerint "mathavre" az alapja. A gabona benne úgy nézett ki, mint az árpa (kerekdedebb) de nem volt olyan érdes, a mathavre meg utalhat a zabra, mert egyrészt a svéd klíma még alkalmas lehet a zab termesztésére (így válhatott tradicionális étellé), másrészt németül hafer, angolul oats/haver a zab és ez passzol a mathavre szóra.
Az ám, de a zab alapjában véve meg hosszúkás, nem kerekded :S
2017. júl. 31. 20:20
1/2 anonim válasza:
Ha azt találtam meg, amire gondolsz, akkor valószínűleg kuszkuszt ettél (ez gyakorlatilag gőzölt búzadara). Cukkini, paprika, paszternák, spenót és fokhagyma van benne.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, de nem kuszkusz. Viszont hasonlít rá a színében. Idő közben megleltem, és ez valóban zab, amit ugyanúgy gőzölve előkezelnek, mint a kuszkuszhoz vagy a bulgurhoz a búzát.
2017. aug. 1. 01:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!