Pecsenyeléből mártás hogyan készül?
A régi receptekben simán zsemlemorzsával sűrítették a pecsenyeleveket. Egyszerű, célszerű és nagyszerű megoldás, én is szoktam alkalmazni.
Másik lehetőség, ami már közelebb áll a mai ízléshez, a staubolás, egyszerűen egy kevés liszttel megforralod.
Harmadik lehetőség, ami szintén nem bonyolult, hogy levesben főtt zöldséggel és/vagy főtt krumplival összeturmixolod. Ha esetleg híg lenne, akkor ezt is lehet liszttel tovább sűríteni, de ha elég zöldség vagy krumpli kerül belé, akkor erre nem szokott szükség lenni.
A pontos mennyiségeket így látatlanban nem lehet meghatározni, látni kéne azt a pecsenylevet, hogy mennyi és mennyire sűrű.
Köszönöm!
Annak a felhasználónak is, aki priviben írt.
Végül nem tudtam megvárni a válaszokat.
Sok zaft maradt. Ebből egy kevésben átpirítottam a husi minden oldalát. Furcsa, de úgy sistergett, mintha zsír lenne.
Aztán brle liszt, majd mustár és a többi zaft. Majd 2,5 dl vízben feloldott fél leveskocka (húslevest nem tartok itthon, bocs, ha valakit felháborít).
Mennyei lett. Csak nagyon sós.
Legközelebb kipróbálom paradicsomosan.
Tejszínes vagy tejfölös megoldást próbáltstok?
Azért lett nagyon sós, mert leveskockát tettél bele, síma víz/bor is tökéletes bele (só nélkül), én húslevest sem teszek bele, mert úgy túl füszeres lesz.
Kevés paradicsompüré jót tesz neki, meg szebb lesz a szine is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!