Jó FONDANT recept? Olyan kellene ami be is vált!
1 evő kanál zselatin
6 -II- víz
1 -II- margarin
2 -II- méz
1 kg porcukor
Vízgőzön a zselatint és a vizet melegíted.Ha elolvadt a zselatin hozzáadod a mézet és a margarint.Ha ez is elolvadt,jöhet a porcukor,de ezt már nem kell melegíteni.A porcukrot lassan adagold,mert lehethogy nem kell az egész kg.Nekem 1-2 kanál szokott néha maradni.Ezt tedd bele fóliába és a hűtőbe pár órára pihenni.Ha pihent,jól gyúrd át.Állaga hasonlít a marcipánhoz!Nagyon fincsi,édes lesz.
Jó gyúrmázást!!!
Mézet szerintem semmi képp ne használj, mert attól "ellazul" a massza és csak folyni fog! Itt egy tuti recept, tökéletes fondant lehet belőle készíteni! (egyébként cukrász vagyok)
2tk zselatinpor
50ml hideg víz
1,25dl glükóz szirup
2ek margarin (mikroban épphogy megpuhítani)
1ek glicerin
kb 90dkg porcukor (nem biztos,hogy ennyit felvesz)
szórd a zselatint hideg vízbe és keverd addig,míg elnem olvad. Majd gőz fölött melegítsd. Add hozzá a glükózszirupot (nem árt,ha néhány mp-ig mikrozod) majd a margarint és a glicerint. Hagyd langyossá hűlni- Lassacskán adagold hozzá a porcukrot. Ha már nehéz keverni, helyezd a munkafelületre,szórd meg porcukorral. A további porcukrot dolgozz még bele. (előfordul,hogy nem veszi fel a 90dkg-ot) Ezután csomagold be a fondantot 2-3réteg fóliába,és egy légmentesen záródó dobozban hagyd pihenni egy éjszakán át. Másnap dolgozhatsz vele,mint a gyúrmával.
Ezt szinezheted ételfestékkel is. Egyébként a glicerin segít megkötni a nedvességet, és neki köszönhető a "gumis", rugalmas állag.
Remélem segítettem. :)
Nagyon köszönöm szépen, sokat segítettetek!
A glicerint honnan tudom beszerezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!