Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Jó FONDANT recept? Olyan...

Jó FONDANT recept? Olyan kellene ami be is vált!

Figyelt kérdés
Részletesen leírva, mert próbáltam egyet amit a neten találtam, de az eredmény borzasztó lett!
2010. máj. 23. 00:19
 1/9 anonim válasza:
19%
CUKOR VÍZ
2010. máj. 23. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Kösz eddig én is eljutottam
2010. máj. 23. 17:40
 3/9 anonim ***** válasza:

1 evő kanál zselatin

6 -II- víz

1 -II- margarin

2 -II- méz

1 kg porcukor


Vízgőzön a zselatint és a vizet melegíted.Ha elolvadt a zselatin hozzáadod a mézet és a margarint.Ha ez is elolvadt,jöhet a porcukor,de ezt már nem kell melegíteni.A porcukrot lassan adagold,mert lehethogy nem kell az egész kg.Nekem 1-2 kanál szokott néha maradni.Ezt tedd bele fóliába és a hűtőbe pár órára pihenni.Ha pihent,jól gyúrd át.Állaga hasonlít a marcipánhoz!Nagyon fincsi,édes lesz.

Jó gyúrmázást!!!

2010. máj. 25. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:

Mézet szerintem semmi képp ne használj, mert attól "ellazul" a massza és csak folyni fog! Itt egy tuti recept, tökéletes fondant lehet belőle készíteni! (egyébként cukrász vagyok)


2tk zselatinpor

50ml hideg víz

1,25dl glükóz szirup

2ek margarin (mikroban épphogy megpuhítani)

1ek glicerin

kb 90dkg porcukor (nem biztos,hogy ennyit felvesz)


szórd a zselatint hideg vízbe és keverd addig,míg elnem olvad. Majd gőz fölött melegítsd. Add hozzá a glükózszirupot (nem árt,ha néhány mp-ig mikrozod) majd a margarint és a glicerint. Hagyd langyossá hűlni- Lassacskán adagold hozzá a porcukrot. Ha már nehéz keverni, helyezd a munkafelületre,szórd meg porcukorral. A további porcukrot dolgozz még bele. (előfordul,hogy nem veszi fel a 90dkg-ot) Ezután csomagold be a fondantot 2-3réteg fóliába,és egy légmentesen záródó dobozban hagyd pihenni egy éjszakán át. Másnap dolgozhatsz vele,mint a gyúrmával.


Ezt szinezheted ételfestékkel is. Egyébként a glicerin segít megkötni a nedvességet, és neki köszönhető a "gumis", rugalmas állag.

Remélem segítettem. :)

2010. máj. 25. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
Ja és színtelen mandulaaromával marcipán ízt érhetsz el. Senki nem mondja meg tőle,hogy nem marcipánnal vontad be a tortádat. ;) Előző voltam!
2010. máj. 25. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm szépen, sokat segítettetek!

A glicerint honnan tudom beszerezni?

2010. máj. 26. 13:15
 7/9 anonim válasza:
Gyógyszertárban, párszáz forint! ;)
2010. máj. 26. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
7:57-es vagyok.Én mindég ezt csinálom és nekem tökéletesen bevált.Sosem ragadt vagy ilyesmi.Ha pedig színeset akartam vagy ételfesték vagy cékla levet tettem bele.
2010. máj. 26. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
Melyik gyógyszertárban kaptatok glicerint? Nekem sajnos eddig sehol sem adtak.... :(
2014. márc. 7. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!