Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Készítettetek már tortát,...

Készítettetek már tortát, amit fondanttal vontatok be? Vagy sima fondant recept?

Figyelt kérdés
2009. dec. 9. 08:37
 1/7 anonim ***** válasza:
én még soha, bár imádom. a párom pék-cukrász, és mindig fűzöm, hogy csináljon már nekem, de azt mondja, hogy szinte lehetetlen lenne itthoni körülmények között elkészíteni, mert nagyon nehéz, és utálta a tanműhelybe is csinálni annak idején. remélem én is hallok majd itt valami jó kis egyszerű receptet.
2009. dec. 9. 08:48
 2/7 anonim ***** válasza:
én úgy csináltam egyszer, hogy vettem sima marcipánkenyeret, kinyújtottam és azt terítettem a tortára. persze tudom, kicsit más mint a fondant, de így is jól nézett ki és finom volt.
2009. dec. 9. 09:38
 3/7 A kérdező kommentje:

Na, ez lett volna (a marcipán) a másik kérdés. Akkor azzal lehet dolgozni? Sima élelmiszerboltban kapható? Van színes is, vagy színezted?

Egyébként találtam egy receptet a fondanthoz (amiről tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mi, nem tudom, milyen íz:-))), amit pillecukorból lehet csinálni. Szerintetek? Megpróbáljam? :-)

2009. dec. 9. 09:50
 4/7 anonim ***** válasza:

Hú, de jó kérdés!

színes marcipánmasszát is lehet kapni, jobb cukrászatokban árulják.

Nekem a sima cukormáz pl.túl édes (még, ha citromos, akkor is) és túl kemény. néha puncs szeletre csinálják azt a jó puhát.. hogy mitől puha, hét lakat alatt őrzik. ???

2009. dec. 9. 10:56
 5/7 anonim ***** válasza:
marcipánt tudsz venni cukrászdában, de tescoban is vagy ilyen nagyobb üzletekben, vannak különböző színben, inkább 2-3at vegyél, mert ha csak egyből csinálod kevés lesz. (ilyen kis cipó formában adják, csomagolva). porcukron tudod kinyújtani (mintha liszt-tészta kombo lenne:) ) és színezni is lehet ételfestékkel, úgy olvastam, hogy rácseppentesz a festékből és addig gyúrod míg a szín egyenletesen eloszlik
2009. dec. 9. 11:22
 6/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ha van időtök, ezt nézzétek meg! Annyira jó dolgok vannak! Valószínűleg a pillecukros megoldást kipróbálom. Most lesz a szülinapom, arra csinálok egy próbát, mert január végén lesz a kislányom első szülinapja+keresztelője, arra szeretnék valami igazán aranyosat elkészíteni.

Ha lenne esetleg valami aranyos forma ötletetek, szívesen várom!

2009. dec. 9. 11:57
 7/7 anonim ***** válasza:
Tescoban lehet kapni marcipánt van vagy 4 féle színben sárga zöld kék rózsaszín, 700 ft 1 cipó, kettő kell hogy be tudj vonni egy tortát, de szépen formázható nyujtható, és lehet kapni azokat a dr otker színes gyöngyöket, azzal díszítve nagyon szépen be lehet vonni egy tortát!
2009. dec. 9. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!