Cukrászok! Ez így szerintetek finom gyümölcsös csokitorta lenne?
Szóval egy gyümölcsös csokitortát kellene készítenem. Én úgy gondoltam, hogy csinálok sima kakaós (torta) piskótát, valamint pudingos krémet is (puding + csoki darabok + habosra vert margarin), plusz ezt a narancsos áfonyás krémet, és 5 piskótalappal csinálnám, az 4 réteg krém, tehát felváltva a csokis-pudingos és narancsos-áfonyás krém kerülne az 5 tortalap közé. Kívülről pedig díszíteném valamilyen könnyed tejszínes krémmel, mert a kakaós piskótával és csokikrémmel így is elég tömény lesz, a gyümölcsös krém pedig gondolom könnyítene rajta, de szeretném, ha megmaradna a "csupa csokis" feelingje.
Azonban nem tudom fejben elképzelni, hogy finom lenne-e így ez az összeállítás, vagy nem nagyon illik inkább össze, így inkább megkérdezek itt pár hozzáértő(bb), tapasztalt(abb) embert.
Semmi bántó szándék nem volt bennem. Ha megbántódtál, akkor bocs! Nem is nyelvészkedni akartam, csak tisztán látni.
Egyöntetűen mindenki le van pontozva. De akik pirosat nyomnak, miért nem állnak elő valami hasznos válasszal?
A kérdező cukrászokat szólítod meg. A cukrászok eleve nem használnak margarint tortakrémhez. A csokis-pudingos nem értelmezhető. Ez két dolgot jelöl, mint a narancsos-áfonyás.
Cukrász pudingot sem használ tortába. Sem boltit, sem saját recept szerint készülőt.
Egy jó habos csokikrém, benne darabkákkal, azt el tudok képzelni, ha akarod, receptet is adok.
Változatlanul úgy vélem, túl sok az íz. Én a csokis jelleget úgy tartanám, megy, hogy gyümölcs csak kívülre kerüljön. Lehet narancs és áfonya vegyesen. Szeletenként egy gerezd narancs például.
De krémet akarsz mindenképp, és mindkettőt, én most is csak azt tudom javasolni, két külön réteg legyen. Mondjuk áfonya/tészta/csokikrém/tészta/narancskrém
És persze az alsó és felső réteg.
A díszítéshez így is használhatsz narancsgerezdeket.
Nekem is túl sok ez már, és a margarintól kiver a víz, a puding nekem pohárba való, nem sütibe.
Ha igazán ízletes gyümölcsös csokitortát akarsz, Moha receptjét jó szívvel ajánlom, én már megcsináltam eperrel, szilvával, málnával, naranccsal, áfonyával. Minddel isteni volt!
En a kerdezo altal elkepzelt tortat is megkostolnam!
De a #14-es altal linkelt recept is nagyon szimpi, kiprobalom! Bar az nem csupacsokis, a kerdezo meg azt szeretne kesziteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!